Кремъл изготвя проект на президентски указ, който ще забрани на

...
Кремъл изготвя проект на президентски указ, който ще забрани на
Коментари Харесай

Путин готви указ срещу ценовия таван на руския петрол

Кремъл изготвя план на президентски декрет, който ще забрани на съветските компании и всички търговци, купуващи националния нефт, да го продават на всеки, който взе участие в самодейността за налагане на таван на цените. По информация на Bloomberg, основана на осведомени източници, указът ще забрани покупко-продажби както с компании, по този начин и с страни, които се причислят към механизма за установяване на таван на цените.

По създание това ще забрани всяко позоваване на таван на цените в договорите за съветски недопечен нефт или артикули и ще забрани товарите, предопределени за страни, които одобряват рестриктивните мерки.

Европейският съюз се бори да реализира единодушие към размера на тавана на цените. Дипломатите преустановиха договарянията в петък по отношение на предлагането за таван към 65 $ за барел – много над настоящата цена на главния изхабен нефт на Русия. Разногласията по отношение на равнището на цените остават и договарянията бяха отсрочени за понеделник.

Не е ясно какъв брой огромно влияние върху търговията ще има тавана на цените или указа на Кремъл, който се приготвя в отговор. Това е по този начин, тъй като формалните поддръжници на мярката по този начин или другояче към този момент се въздържат да купуват съветски нефт. Политиката в действителност е ориентирана към други огромни консуматори, като Индия, които няма да имат достъп до западни застраховки и други транспортни услуги, в случай че заплащат повече от оптимално избраната цена за съветския недопечен нефт.

Руският президент Владимир Путин и няколко други длъжностни лица неведнъж са казвали, че нацията няма да доставя сила на тези, които се причислят към тавана на цените. Вместо това страната ще пренасочи доставките си на нефт към „ пазарно насочени сътрудници “ или ще понижи производството, сподели вицепремиерът Александър Новак по-рано тази седмица.

Индия, Турция и други огромни купувачи не са подписали тавана. На този стадий наподобява, че те няма да имат проблеми да продължат да купуват съветски нефт, защото последното предложение е за цена, много над настоящите пазарни цени.

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинВладимир Путин декрет таван на цена доставки на нефт съветски нефт ПоследниНай-четениПолитика 36 Путин готви декрет против ценовия таван на съветския нефт Политика 104 Съединени американски щати не разрешиха продажбата на съоръжение на Huawei и ZTE Бюджет и финанси 72 Изпълнението на проектите за възобновяване в Европейски Съюз напредва Термини 140 Какво е инфлацията? Любопитно 9310 Незабравимо жп странствуване: Една нощ с експреса Истанбул – София Бюджет и финанси 6366 Социалната комисия одобри пенсиите да се подвигат по ново „ швейцарско предписание “ Компании 5884 Компанията майка на Vivacom получи ESG премия за зелената си тактика Компании 4271 Първата българска платформа за наемане на играчки Всички вести
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР