Креативността може да е застрашена в маркетинговия свят, но използването

...
Креативността може да е застрашена в маркетинговия свят, но използването
Коментари Харесай

Цената на креативността


Креативността може да е застрашена в маркетинговия свят, само че потреблението на нови тактики и генерирането на свежи хрумвания е в положение да изведе марката напред. Анализите още веднъж и още веднъж удостоверяват, че финансовата възвръщаемост, с помощта на творчеството, може да е голяма.

Цената на творчеството

Проучване, проведено от McKinsey, демонстрира, че изобретателните марки непрекъснато натрупат все по-добри резултати. Компаниите, които завоюват максимален брой награди „ Златен Лъв “ от Кан да вземем за пример, имат по-високи доходи и възвръщаемост на вложенията (ROI). От компанията за разбор на данни Nielsen пък преглеждат стотици акции с потребителски артикули и доближават до извода, че творчеството ускорява продажбите двойно повече от рийча и таргетирането.

Тези прозрения дават страхотна информация на маркетолозите, нали? Разбира се, като се изключи това, че бизнесът доста е не запомнил цената на творчеството и влага повече в начинания в цифровото пространство и технологии като SEO, приложения и дизайн.

Оставете бюджета настрани, значителният миг е, че вашата работа като маркетинг експерти е да сте изобретателни. Независимо дали ще финансирате акциите си сами, или ще съумеете да накарате компанията да ви поддържа, успеваемостта на работата ви зависи от способността да измислите забавни и нови способи да разкажете историята на вашата марка и продуктите ѝ.

Вижте няколко тактики, благодарение на които да създавате стойностни акции със съществено въздействие над потребителите ви.

Открийте нов метод да разкажете историята

Понякога всичко, което е належащо, с цел да може една акция да бъде смислена за аудиторията, е да преосмислим описа си. Да вземем за образец фармацевтичната промишленост. В битката със скептичните консуматори и терзанията за повишени цени, фармацевтичните компании откриха новаторски способи да илюстрират по какъв начин вложенията им в изследвания и рационализиране подкрепят подобряването и даже спасяването на живота на пациентите.

Mitsubishi Tanabe Pharma America да вземем за пример работи с консултантската организация Brandpie по акция за препозициониране на марката. Вместо да се концентрират върху наблягане на страхотната работа в лабораториите си, от бранда насочват описа си на открито, върху последствията. Създаденото видео е прочувствено, докосващо, включени са и фотоси от болница, с цел да се показва връзката сред науката и хората.

Попитайте аудиторията

Проучванията може да са източник на забавна информация за публиките ви, която да послужи за основаване на новаторски способи да се свържете с тях.

Кампанията #FindYourCanvas на продукта Bombay Sapphire, основана от BBDO Ню Йорк, бе стартирана след проучване, което сподели, че 90% от хората желаят да отделят повече време за изобретателни и артистични дейности. Обединяването на този факт с желанието да бъдат осведомени потребителите, че марката спонсорира начинания, свързани с изкуството, ражда цяла нова акция. От Bombay са си сложили за цел да доближат до младежи, които обаче не се впечатляват от традицонната реклама. Ето за какво, те конфигурират черно платно в мол в Лос Анджелис, върху което рисува робот, а минувачите могат да избират цветовете и позициите на платното, благодарение на особено създаден уеб страница. Тази страхотна концепция носи на Bombay премия от Adweek.

Бъдете съчувствени

Разберете добре потребителите и техните потребности. Маркетолозите на LEGO влизат в обувките на децата и организират редица проучвания, с цел да схванат по какъв начин си играят те. Това отключва емпатията, а тя, от своя страна, оказва помощ на екипите да работят по-креативно. Проучванията демонстрират, че на хората могат да им хрумнат още нови хрумвания, когато споделят засрамваща история за самите себе си. Тази тактичност прави две неща – първо, припомня, че всички ние сме хора и второ, отстрани естественото съмнение да споделяме нови хрумвания от боязън, че ще бъдат отхвърлени. Споделяйки неуместна история, преодолявате терзанието.

Питър Дейзими, съосновател на Hostt, за Entrepreneur.com
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР