Крайова. Експерти от Община Велико Търново представиха първата по рода

...
Крайова. Експерти от Община Велико Търново представиха първата по рода
Коментари Харесай

Велико Търново: Експерти от Общината представиха първата по рода си иновативна мрежа от виртуални магазини за занаятчийски продукти в Крайова

Крайова. Експерти от Община Велико Търново показаха първата по рода си новаторска мрежа от виртуални магазини за занаятчийски артикули в Крайова. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ – Велико Търново от пресцентъра на Общината. Предимствата на платформата за електронна търговия в региона на трансгранично съдействие България – Румъния, бяха обществено дискутирани в наличието на занаятчии, неправителствени организации и локалния бизнес оттатък Дунав. Днес се организира и базарът за занаятчии от двете страни на река Дунав, който е част от плана FairDeal. Иновацията ще бъде основана посредством мрежата – платформа за бърза доставка на неповторими занаятчийски артикули, с водеща организация Община Велико Търново и сътрудници – Асоциация „ Диманш “(Румъния) (DA), Двустранна Българо-Румънска Търговска Камара (България) (BCCBR) и Национален спектакъл „ Марин Сореску “ – Крайова (Румъния).
Иновативната маркетинг система е финансирана по Програма Interreg V-A Румъния – България 2014-2020, по предпочитана ос 4 – „ Квалифициращ и приобщаващ район “.
Представителите на Общината акцентираха преимуществата на новаторската платформа. Чрез нея всеки занаятчийски производител елементарно може да се записва и посредством интернет да предлага своята продукция на доста необятна публика. Малкия и междинния бизнес ще бъдат улеснени в разширението на контактите си, както и в по-бързото, елементарно и налично рекламиране на продукцията си.
FairDeal ще бъде обвързвана с одобрени и необятно известни платформи като Amazon, Ebay, PayPal и други Тя ще бъде безвъзмездна за прилагане от производители и занаятчии за периода на плана. Поставяйки неповторимите занаятчийски артикули от двете страни на р. Дунав във фокуса на внимание на крайния консуматор, ще бъде скъсена и връзката сред снабдител и клиент.
Иновативната платформа с виртуални магазини FairDeal дава отлична опция за развиване на дребния и междинния бизнес на територията на всяка една община в трансграничния район България – Румъния. Проектът ще докара до поощряване на заетостта, до разкриването на нови работни места – посредством разширение на продуктивността на дребния и междинен бизнес, а оттова – до понижаване на безработицата. FairDeal дава опция и за хора, търсещи надомна или на ненапълно работно време работа, както на работещи, които желаят да сменят сферата на активност.
Мария НЕДЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР