Крайнодясната партия "Лига" води на изборите за Европейски парламент в

...
Крайнодясната партия "Лига" води на изборите за Европейски парламент в
Коментари Харесай

Лигата на Матео Салвини води на евроизборите в Италия

Крайнодясната партия "Лига " води на изборите за Европейски парламент в Италия, изпреварвайки съдружния си сътрудник - Движение "Пет звезди ", което губи към една трета от гласоподавателите си за една година, демонстрират планирани резултати, представени от Ройтерс.

Ако бъдат доказани, тези резултати могат да трансформират салдото на силите в измъчваното от вътрешни противоборства държавно управление и да дадат по-голяма власт на водача на "Лигата " и вицепремиер Матео Салвини, който упорства за големи понижения на налозите. Според разнообразни екзитполове "Лигата " печели сред 26 и 31 % от гласовете, което е доста повече от 17-те %, които взе на парламентарните избори през 2018 година и от 6,2 %, получени на евровота през 2014 година. Безкомпромисните антиимигрантски послания усилиха поддръжката за тази групировка, съобщи Българска телеграфна агенция, базирайки се на Ройтерс.

Втора се подрежда опозиционната лявоцентристка Демократическа партия с сред 20,5 и 25 % от гласовете. На миналогодишните парламентарни избори тя завоюва 18,7 %, а на тези за Европейски парламент преди пет години взе 40,8 на 100.

Движение "Пет звезди ", водено от другия вицепремиер Луиджи ди Майо, получава сред 18,5 и 23 на 100 съгласно прогнозните резултати, показани от четири малките екрани. "Пет звезди " получи 32 на 100 от гласовете на миналогодишните парламентарни избори и 21,1 на 100 на евроизборите преди пет години.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР