Крайнодясната партия Лига на вицепремиера и вътрешен министър на Италия

...
Крайнодясната партия Лига на вицепремиера и вътрешен министър на Италия
Коментари Харесай

Крайнодясната партия Лига на Салвини е водеща политическа сила в Италия

Крайнодясната партия " Лига " на вицепремиера и вътрешен министър на Италия Матео Салвини печели сред 27 и 31 % от гласовете на провелите се през вчерашния ден избори за Европейски парламент, демонстрират резултати от екзитпол.

Коалиционните сътрудници на Салвини в държавното управление - Движение " Пет звезди ", се бори за второто място с лявоцентристката Демократическа партия . Към момента демократите, които са членове на ПЕС, получават сред 22,5 и 24,5 на 100 от гласовете, до момента в който Движение " Пет звезди " сред 21,5 и 24,5 % от вота.
 Салвини усеща
Салвини усеща " смяна във въздуха " в Италия и Европа

Победа на партията му ще " промени всичко в Европа "

" Лига " на Салвини може да бъде най-голямата обособена партия в Европейския парламент . Партията " Брекзит " на Найджъл Фараж също може да се трансформира в най-голямата обособена партия.

Дяснопопулистката партия " Форца Италия " на някогашния министър председател Силвио Берлускони, която членува в ЕНП, взима сред 9 и 12 на 100 от гласовете.

Крайнодясната групировка " Италиански братя " се задоволява с сред 5 и 6 на 100 от гласовете.
 Евроскептиците водят в Италия и Франция?
Евроскептиците водят в Италия и Франция?

Във Франция " Национален общ брой " на крайнодесния водач Марин льо Пен се чака да завоюва 24% от гласовете, което е с 1% спрямо изборите от 2014 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР