Крайнодясната партия Алтернатива за Германия планира да подаде жалба срещу

...
Крайнодясната партия Алтернатива за Германия планира да подаде жалба срещу
Коментари Харесай

Алтернатива за Германия планира да подаде жалба срещу Меркел

Крайнодясната партия " Алтернатива за Германия " възнамерява да подаде тъжба против немския канцлер Ангела Меркел поради нейни изявления във връзка държавната рецесия в Тюрингия, съобщи ДПА.

" Ще подам тъжба против Меркел за осъществена насила във връзка с премиера " на Тюрингия, съобщи в " Туитър " Бьорн Хьоке, водач на парламентарната група на " Алтернатива за Германия " в районния парламент на Тюрингия.

Томас Кемерих бе определен на 5 февруари за районен министър председател на Тюрингия от членове на районния парламент от Християндемократическия съюз (ХДС) на Меркел, от " Алтернатива за Германия " и от бизнес насочената Свободна демократическа партия.

Избирането на Кемерих с гласове на " Алтернатива за Германия " провокира реакцията на обичайните немски партии и на канцлера Меркел. Тя съобщи на 6 февруари, по време на визитата си в Южна Африка, че избирането на Кемерих е " непростимо ". Бьорн Хьоке твърди, че с изказванията си Меркел е принудила Кемерих да подаде оставка.

Високопоставени членове на Християндемократическия съюз приканиха за бързо издигане на кандидатура на водач на партията и правоприемник на Меркел на канцлерския пост, откакто досегашната лидерка на ХДС Анегрет Крамп-Каренбауер съобщи, че се отхвърля от лидерското място и от упоритостите си да стане канцлер, съобщи Ройтерс. Крамп-Каренбауер съобщи, че ще провежда процедура по намиране на претендент през лятото.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР