Крайнодесният Ерик Земур влезе официално в президентската надпревара във Франция,

...
Крайнодесният Ерик Земур влезе официално в президентската надпревара във Франция,
Коментари Харесай

Ерик Земур се кандидатира за президент с обещание да изземе Франция от "малцинствата"

Крайнодесният Ерик Земур влезе публично в президентската конкуренция във Франция, месеци преди изборите идната пролет.

С видеоклип, изобразяващ мъже от Африка и дами мюсюлмани, с мрачното начало на второ деяние на Седмата симфония на Лудвиг ван Бетовен, той прикани французите да си върнат страната си от " малцинствата, потискащи болшинствата ".

Решението на Земур, което дълго се очакваше - и отлагаше, откакто той даде обещание самичък да " натисне копчето " и да удостовери упоритостите си - може да преобрази крайнодясното пространство във Франция. Земур седмици наред бе втори в изследвания за президентските избори, на които Еманюел Макрон ще се стреми към преизбиране, и сътвори очакване, че може да измести главната крайнодясна фигура в страната, Марин льо Пен.

Ръстът на известността му обаче към този момент се оказва стеснен.

Според " Ройтерс " решението на Земур ще е и тест до каква степен може да стигне стремежът на крайнодесните да пазят разбиранията си за независимост на словото, до момента в който се пробват да изместят границите на обществено допустимото говорене. Предстои в идващите месеци Льо Пен и Земур да се борят с остри послания за едни и същи гласоподаватели.

"Дълго се задоволявах с ролята на публицист... само че към този момент не вярвам, че политиците ще имат куража да спасят страната от трагичната орис, която я чака. Затова взех решение да се кандидатирам. "
Ерик Земур,
кандидат-президент на Франция

Поне три изследвания от последния месец са показвали, че Земур има огромен късмет да стигне до балотаж против настоящия държавен глава Еманюел Макрон, в случай че се кандидатира;. Всички тези проучвания са правени в условия на догадка, тъй като той до момента не е потвърждавал, че ще се включи в конкуренцията.

От началото на есента той все по-открито допускаше опцията. Обявяването на кандидатурата се очакваше обаче едвам другия месец; телевизия " Франс 24 " отбелязва, че след зрелищния си напредък в изследванията Земур е избрал да го направи в миг на допустима повратна точка за известността му. В последните дни деянията му са белязани и от гафове, а преди дни Земур сподели междинен пръст на протестиращ в Марсилия.



Журналист, коментатор и прочут бранител на крайнодесни хрумвания, съперник на имиграцията и исляма, тази есен Земур се отхвърли от предаването си поради обиколка за показване на провокирала голям интерес книга - La France n`a pas dit son dernier mot ( " Франция още не е споделила последната си дума " ) из цялата страна.

Споделял е противоречиви хрумвания за френските имена и потребността Франция да отбрани себе си от непрекъснати промени. Докато Националният общ брой на Марин льо Пен от ден на ден смекчава концепциите си, процесът разшири политическото пространство за Земур, само че единствено ходът на акцията ще покаже дали коментаторът ще успее да си върне част от инерцията, откакто към този момент публично се бори за Елисейския замък.

Повече за него.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР