Крайнодесният екстремист Щефан Балиет, извършител на атаката срещу синагога в

...
Крайнодесният екстремист Щефан Балиет, извършител на атаката срещу синагога в
Коментари Харесай

Доживотен затвор за атентатора от Хале

Крайнодесният екстремист Щефан Балиет, причинител на офанзивата против синагога в немския град Хале предходната година, беше наказан на пожизнен затвор с минимално излежаване на 15 години, съобщи Франс прес.
Още по тематиката
28-годишният немец беше приет за отговорен в две убийства и няколко опита за ликвидиране при нападението от 9 октомври 2019 година, оповестява съдът в Магдебург, провинция Саксония-Анхалт.

По време на следствието се разбра, че Балиет е разгласил в интернет антисемитски " манифест " преди стрелбата.

Според директорката на SITE Рита Кац документът демонстрира " фотоси на употребяваните оръжия и боеприпаси ", в това число самоделно оръжие, и дефинира като цел " да бъдат убити колкото се може повече хора, които не са бели, за предпочитане евреи ".

По-късно електронното издание на " Велт " заяви, че в текста, който е към 10 страници на британски език, създателят загатва съответно проекта си да нападне синагогата в Хале по време на еврейския празник Йом кипур и да оцелее.

По време на стрелбата Балиет е носел каска, на която е имало инсталирана камера, с която е снимал нападението и го е излъчвал онлайн.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР