Крайнодесените в Австрия ще обединят сили със социалдемократите в парламента

...
Крайнодесените в Австрия ще обединят сили със социалдемократите в парламента
Коментари Харесай

Крайнодесни и социалдемократи обединяват сили за свалянето на австрийския канцлер Себастиан Курц

Крайнодесените в Австрия ще обединят сили със социалдемократите в Народното събрание за събаряне на канцлера реакционер Себастиан Курц, съобщи ДПА, като се базира на източници от АПС.

По-рано новият водач на Австрийската партия на свободата (АПС) Норберт Хофер, сподели, представен от Франс прес, че тя счита да поддържа левицата в Народното събрание при днешния избор на съмнение към държавното управление, пожелан от Курц преди плануваните предварителни избори поради " съветския " корупционен скандал с вицеканцлера Хайнц-Кристиан Щрахе.

Двама депутати от АПС, Валтер Раух и Давид Лазар, обявиха, че сътрудниците им от партията ще гласоподават единомислещо в поддръжка на вота на съмнение, заяви Ройтерс. Дебатите по вота към този момент текат.

Снощи Австрийската социалдемократическа партия разгласи, че ще поддържа вота на съмнение. Двете обединения разполагат дружно с безусловно болшинство в Народното събрание, отбелязва Франс прес.

В резултат на обществено публикуван преди седмица видеозапис, компрометиращ АПС, ръководещата коалиция на консерваторите и крайната десница се разпадна и за септември са планувани предварителни избори.

Припомняме, че водената от Курц Австрийската национална партия завоюва изборите за европейски парламент в страната, привличайки 35,4% от вота. След нея се подреждат Австрийската социалдемократичен партия с 23,6 %, Австрийската партия на свободата с 18,1 %, Зелените - 13 % и НЕОС - 8,1 %, осведоми Българска телеграфна агенция.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР