Крайбрежните зони са застрашени от потапяне, категорични са резултатите от

...
Крайбрежните зони са застрашени от потапяне, категорични са резултатите от
Коментари Харесай

Потапяне на крайбрежия ще остави 280 млн. души без дом

Крайбрежните зони са застрашени от потапяне, безапелационни са резултатите от ново американско проучване, съгласно което процесът към този момент е почнал и е необратим.

Огромните крайбрежни зони на Мумбай, Хонконг и Шанхай са на прага на голяма рецесия. Според експертите скоро те ще са под вода. Това ще стане последователно единствено в случай че световното стопляне не премине границата от 2 градуса, която обществото единствено е сложило.

Дългосрочната опасност е налице, а резултатът от необратимия развой ще е последователно и регулярно повишаване на морското ниво. Ако процесите на стопляне се форсират, дружно с тях ще се забърза и съответното повишаване.

 Хонг Конг

Когато температурата се повиши с 2 градуса, морското ниво ще нарасне в диапазона сред 3 и 6.3 м. Това ще обхване голяма територия с население над 280 млн. души, които би трябвало да се реалокират във вътрешността.

Това ще сътвори значително усложнения за това къде въобще ще живеят тези хора. С придвижване на световното стопляне и тенденциозното повишаване на водите сходни проблеми ще стават все по-осезаеми, безапелационни са учените.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР