Край освободения Изюм са ексхумирани още 146 тела на убити

...
Край освободения Изюм са ексхумирани още 146 тела на убити
Коментари Харесай

Досега край Изюм са ексхумирани 146 тела

Край освободения Изюм са ексхумирани още 146 тела на убити от съветските военни, заяви Укринформ с позоваване на ръководителя на Харковската регионална военна администрация Олег Синегубов. Ексхумирането ще продължи и през идващите дни.

„ Продължава ексхумацията на телата на починалите на мястото на всеобщия гроб в Изюм. За това време са ексхумирани 146 тела, огромната част от които са цивилни, в това число 2 деца. При част от починалите има следи от мъчения, има тела с вързани ръце. По някои от телата има следи от минно-взривни контузии, провали от шрапнели, прободни и порезни рани. “ – се споделя в известието.

Всички тела се предават за съдебно-медицинска експертиза за дефинитивно изясняване на повода за гибелта.

„ Целият свят би трябвало да научи за ужасните закононарушения на съветските окупатори в Харковска област. А събраните от нас доказателства безусловно ще бъдат употребявани в интернационалните съдилища, с цел да бъдат осъдени военните нарушители. “ – означи Синегубов.

Припомняме, на 16 септември президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи, че в всеобщия гроб край Изюм има над 400 тела, в това число със следи от мъчения.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР