Край на сагата със заседналия край Камен бряг кораб. „Вера

...
Край на сагата със заседналия край Камен бряг кораб. „Вера
Коментари Харесай

Край на сагата: Изтеглиха „Вера Су“ от местността „Яйлата“

Край на сагата със заседналия край Камен бряг транспортен съд. „ Вера Су “ беше сполучливо изтеглен от местността „ Яйлата “ тази нощ. По проект извеждането на плавателния съд трябваше да се случи във вторник, само че форсмажорни условия постановиха интервенцията да се извърши по-рано.

В среднощ, благодарение на три катера „ Вера Су “ беше изведен единствено за 16 минути. Той пътува към пристанище Варна. Очаква се да дебаркира там малко след 10 ч.

Снимка: btvnovinite.bg

Преди да стартира изтеглянето, плавателният съд беше напълно разтоварен. В събота имаше несполучлив опит за евакуиране.

Край Камен бряг следва да се извърши мониторинг от страна на екоминистерството поради замърсяването с амониев азот в региона. Експерти настояват, че с приключването на акцията по евакуиране се е предотвратила екокатастрофа.

Снимка: btvnovinite.bg

Екипажът на „ Вера Су “ беше от 9 души, шестима от тях – турци и трима – азербайджанци. По информация на bTV огромна част от тях към този момент пътуват за южната ни съседка.

В ареста оставам двама души – капитанът и вторият помощник-капитан, които съгласно прокуратурата носят отговорност за случая. Апелативният съд не почете настояването им за „ домакински арест. “

Разследването върви в три насоки – има ли отговорен за случая, има ли замърсяване и дали институциите са работили съответно в тази обстановка.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР