Край на предписанията! От днес екипи на Регионалните здравни инспекции,

...
Край на предписанията! От днес екипи на Регионалните здравни инспекции,
Коментари Харесай

Глобите за липса на зелен сертификат - от 300 до 3000 лева

Край на предписанията! От през днешния ден екипи на Регионалните здравни инспекции, взаимно със чиновници на полицията и на Агенцията по храните, стартират да глобяват при липса на заветния зелен документ. От през днешния ден контролът се стяга и стартират засилени инспекции и санкции.

Служителите на общинските инспекторати също ще сформират актове. Глобата е от 300 до 1000 лева за физическо лице, а търговецът може да бъде осъден от 500 до 3000 лева

Всички проверяващи към този момент имат на телефоните си направеното от Информационно обслужване приложение Коронавирус Check BG, което разчита QR-кода на документите за поставена ваксина, за преболедували, както и за направени проби.

Заведенията и обектите на закрито, за които важи условието за " зелен документ ", също би трябвало да основат организация за инспекцията му. Хора от личния състав ще би трябвало да реализират примитивен надзор с валидатор и да не позволяват вътре клиенти без документ.

Остава към момента открит въпросът по какъв начин цивилните лица от личния състав ще могат да изискват и персонални карти, с цел да ревизират дали документът е фактически публикуван на проверявания клиент.

Заповедта на здравния министър не показва краен период за деяние на зелените документи при действия на закрито. Те ще продължат да работят " до тогава, до момента в който даде резултат ", изясни министърът.

Със заповедта се вкарва условие за " зелен " документ за всички кина, театри, циркови представления, музеи, галерии, магазини вид мол, магазини над 300 кв. метра (с изключение на аптеки, хранителни магазини и банки), фитнес центрове, спортни зали, клубове и басейни, заведенията за храна, написа обстоятелства.бг.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР