Край на бързата процедура за българско гражданство на определени инвеститори.

...
Край на бързата процедура за българско гражданство на определени инвеститори.
Коментари Харесай

Спират възможността за българско гражданство срещу инвестиции

Край на бързата процедура за българско поданство на избрани вложители. Това ще изиска държавното управление с промени в закона.

Досега хората, които вложиха най-малко милион лв. у нас, само че не в действителен бизнес, а в пари имаха право ускорено да станат български жители или да получат право на престояване у нас, съобщав Нова телевизия. Това ще се промени, тъй като приносът в стопанската система не бил задоволителен. За тези, които към този момент са станали българи по документи, няма да има смяна.

  " По този ред са дадени към 50 български поданства за интервала от 2013 година Това са вложения, които са в държавни бумаги, в акции или в доверителни сметки ", съобщи министърът на икономиката  Емил Караниколов.

" Към сегашния миг няма законова процедура, която да разрешава лишаване на поданството на тези 50 души. Не споделяме, че тази инвестиция не е действителна, а споделяме, че България няма принос от осъществяването на този тип вложения. Да, страната работи с тези средства прочут интервал от време, само че не се разкриват нови работни места ", добави зам.-министърът на правораздаването Десислава Ахладова.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР