Край Байкал всички вярвания отдавна звучат като клишета. Но това

...
Край Байкал всички вярвания отдавна звучат като клишета. Но това
Коментари Харесай

Зелена светлина: Ледени мечти на Байкал

Край Байкал всички вярвания от дълго време звучат като клишета. Но това не трансформира степента на разбиране на локалните хора. Защото за тях езерото е свещено. Казват, че то е източник е на неизчерпаема сила, която ловко забавя времето. Че във водните молекули са закодирани секрети, които учените, от дълго време се пробват да разгадаят, а създателите - да пресъздадат в изкуство.

Павел Санников, управител на плана " Ледена библиотека ": Пишем фантазии върху леда - леда на Байкал. Това е заветен лед, с мощна сила. През пролетта той ще се стопи и тогава нашите фантазии ще попаднат в Байкал. А Байкал ще ни помогне да ги сбъднем.
Това е може би най-студената библиотека на Земята. Изградена е върху замръзналия Байкал. Ледена статуя, върху която са изписани десетки стремежи и фантазии.

Андрей Пилюх, ваятел: Да, това е една отворена книга - 17 страници. 400 кубични метра лед, а може и повече. Ние ще продължим да я строим.
Хората изпращат желанията си по пощата или пък идват на място, за изпишат фантазиите им върху ледената книга.

Андрей Пилюх: Това е третият сходен план. Може би скоро ще проговоря всички тези езици.
Над 200 тона лед, превърнати в зимна приятност за хората край Байкал.

Павел Санников: А за мечтателите тази години има и концерт. Концерт от ледени принадлежности.
Мимолетно изкуство, което ще изчезне с първите слънчеви лъчи, само че пък ще остави незаличима приятност за посетителите на ледената библиотека.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР