Краткият живот на 46-тото Народно събрание беше белязан с множество

...
Краткият живот на 46-тото Народно събрание беше белязан с множество
Коментари Харесай

46-ият парламент - каква е равносметката на политиците?

Краткият живот на 46-тото Народно заседание беше белязан с голям брой кавги. Депутатите съумяха да одобряват дефинитивна единствено три законопроекта.

" В този парламент обаче се случи нещо доста по-важно. Лъснаха доста истини. Излязоха същинските лица на някои от политическите играчи. Госпожа Дончев, а господин Христо Иванов, госпожа Мая Манолова, госпожа Корнелия Нинова, прелестните остарели играчи от Движение за права и свободи, ГЕРБ, направиха по този начин, че в този момент да няма ръководство ", сподели Филип Станев от " ИТН ".

" Ако в 45-ото Народно събрание всички бяха против ГЕРБ и беше някак си по-лесно да се сформира държавно управление на тази база, то в този момент виждате, че към този момент всички са против всички и на практика всяка партия е в някаква самоизолация ", съобщи Тома Биков от ГЕРБ.

" Отговорността за това, че не беше формирано държавно управление, е на партиите, които получиха мандата. И на най-голямата партия в това число. Това, че осъдиха хората на безвремие с неизбирането на постоянно държавно управление, е тяхна отговорност. Жалко, че клеветите и интригите във връзка с госпожа Дончева потеглиха тъкмо от " ИТН ", сподели Мая Манолова от " Изправи се БГ! Ние идваме! ".

" Големият проблем на това Народно събрание, а и на предното Народно събрание, беше в това, че нямаше ясно несъмнено болшинство. А болшинство се основава в Народното събрание, несъмнено, със подписване на съдружно съглашение, в което се разписват всички права и отговорности на участващите в него. Такова нещо въобще не беше предлагано ", сподели Атанас Атанасов, съпредседател на " Демократична България ".

" И в този Парламент, за жалост, задкулисието продължи да ръководи, да подрежда нещата, Българска социалистическа партия не взе участие в тоя развой, само че самият факт, че втори следващ Народно събрание не може да излъчи държавно управление, значи, че в действителност има група от хора, които имат потребност това да се случва ", съобщи Атанас Зафиров от " Българска социалистическа партия за България ".

" Тези разграничителни линии, тези червени линии, които се чертаят, са проблем и за 45-ото, и за 46о-то Народно събрание. Ние в тези разграничителни линии не участваме, като споделяме, че съвсем всички партии участваха в това опълчване, включително и президентската институция, която беше на барикадата, а по принцип и по Конституция тя е замислена като посредник като обединител, съобщи Халил Летифов, заместник-председател на Движение за права и свободи.

По тематиката работиха: Милена Кирова, Александър Марков
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР