Кръстовището на булевардите Св. Климент Охридски и Андрей Ляпчев спокойно

...
Кръстовището на булевардите Св. Климент Охридски и Андрей Ляпчев спокойно
Коментари Харесай

Бави се изграждането на кръгово на мястото на опасно кръстовище в София

Кръстовището на булевардите " Св. Климент Охридски " и " Андрей Ляпчев " умерено може да влезе в учебниците за майсторско шофиране.

Снимка: btvnovinite.bg

Определено най-труден е левият завой. За да не пречат на тези зад тях, на водачите се постанова да стъпват върху неразрешената маркировка. Други избират пък да се врежат в колоната странично и да си създадат сами място за прекосяване. Трети пък остават в средата сред потоците от коли.

Снимка: btvnovinite.bg

Не е елементарно и за пешеходците. Въпреки че има пътеки прекосяването става непосредствено върху маркировката.

" Бягане с трудности, както виждате. За пешеходците всякакви премеждия има. Даже една заран един таксиметров водач, вместо той да спре, ми изясни по какъв начин аз трябвало да внимавам по какъв начин прекосявам през пешеходна пътека, с цел да не ме сгази той ", споделя пешеходец.

Снимка: btvnovinite.bg

От Столичната община повече от година дават обещание решение.

По думите на инж. Васил Начевски от дирекция " Транспортна инфраструктура " в общината, планувано е

" Забави се реализирането на плана заради неприклювичли отчуждителни процедури. Вече частите от парцелите са добити от общината. Има направен план, който се съгласува с сдруженията. Предстои единствено реализатор. Провеждане на социална поръчка за реализатор, като следващата година ще се осъществя кръговото кръстовище. Точната дата няма по какъв начин да ви кажа. Но следващата година след пролетта ще бъде осъществено ", изясни инж. Васил Начевски.

Снимка: btvnovinite.bg

Кръговото кръстовище на бул. " Климент Охридски " и бул. " Андрей Ляпчев " е заложено в капиталовата стратегия на Столична община. В годините построяването му беше забавено поради обжалване на отчуждителните процедури, които към този момент завършиха, показват от общината. Към актуалният миг е координиран работен план и следва издаване на позволение за градеж. На финала е процедурата за избор на реализатор и при опция работата по кръстовището ще стартира още тази есен.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР