Красиви, нежни, но малко позабравени български песни заживяват нов живот

...
Красиви, нежни, но малко позабравени български песни заживяват нов живот
Коментари Харесай

Песента на Мария Илиева към сериала Порталът е сред любимите на зрителите

Красиви, нежни, само че малко позабравени български песни заживяват нов живот след старта на сериала " Порталът " по публичната телевизия.

Една от тях " Остани тази нощ " с нов аранжимент и в осъществяване на Мария Илиева притегли вниманието на феновете на сериала. Песента скоро ще има и нов клип, а Българска национална телевизия е ко-продуцент на плана дружно със " Стерео стая " – продуцентската компания на Мария. Премиерата на клипа ще бъде на 25 май в Youtube канала на Мария Илиева.

Очите ни виждат Стефания Кочева, а ушите ни чуват гласа на Мария Илиева. Това обаче не е изненада, тъй като познаваме тази симбиоза от сериала " Порталът ".

" Остани тази нощ " заживява нов живот с осъществяването на Мария Илиева.

" Остани тази нощ " е едно доста симпатично и вълнуващо предизвикателство за мен да се пренеса в едно друго време и в същото време с това през моя жанр и през моя почерк да предам една ария, която има своя живот към този момент повече от 40 години ", споделя Мария Илиева.

А премиерата на клипа към нежната ария ще бъде показан след няколко дни. Сюжетът е обикновен, само че прочувствен - както за Мария Илиева, по този начин и за Стефания Кочева.

" Това е една моя несбъдната фантазия да съм певица и тук имам опцията по някакъв метод да си изживея фантазията да се видя пееща, зад микрофон, на фестивали, доста е хубаво. Много е въздействащ гласа на Мария и някак си като си се потопил в цялостната атмосфера доста вълшебно ", споделя актрисата Стефания Кочева.

" Тя участва, следи метода, по който аз протоколирам песента в съвремието, и попива от мен, от моя фасон на пеене и доста забавно другарство през стъклото в тонрежисьорското студио се случва ", споделя Мария Илиева.

В клипа на песента " Остани тази нощ " са употребявани фрагменти от " Порталът ". Сериалът събира обичани песни, и то - записани по този начин, както през 80-те.

" Събрах страхотни музиканти, в действителност невероятни. И с тях вършим няколко подготовки, почистваме парчето, влизаме и го записваме едновременно - от началото до края. Без метрономи, без темпове - ужасно преживяване ", сподели композиторът Петко Манчев.

Изживяване, което се съпреживява и от феновете и на " Порталът ", и на хубавата българска музика.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР