Красимир Балъков е новият национален селекционер на България. Специалистът, който

...
Красимир Балъков е новият национален селекционер на България. Специалистът, който
Коментари Харесай

Красимир Балъков замени Хубчев начело на националния отбор

Красимир Балъков е новият народен селекционер на България. Специалистът, който води " Етър " заменя на поста някогашния си съотборник Петър Хубчев. Балъков, който е бронзов медалист с националния тим от шампионата в Съединени американски щати преди 25 години, беше показан от президента на БФС Борислав Михайлов.

" Искам да благодаря на индивида, който се съгласи в този внимателен миг, толкоз скоро до мачовете с Чехия и Косово. Това значи доста за мен. Той е един от най-големите футболисти на България ", сподели Михайлов за новия треньор.

Хубчев се разделя с националния тим по взаимно единодушие. Още преди няколко месеца беше обявено, че той води договаряния с " Левски ". В началото на годината Балъков изрично отхвърли, че ще поеме България, само че три месеца по-късно това е реалност.

Договорът му влиза в действие от 1 юни и ще бъде до края на международните квалификации - ноември 2021 година

" Когато преди няколко месеца завъртяхте името ми, това не стоеше на дневен ред. Затова обаче футболът е велика игра и ви приветствам за оракулските благоприятни условия. Стъпвам на една добра основа, сложена от Петър Хубчев и се надявам да се класираме за Евро 2020 ", сподели Балъков.

Балъков взима в щаба си своите помощници от " Етър " Станислав Генчев и Калоян Чакъров. Един от някогашните му помощници Йончо Арсов, също ще бъде помощник в националния тим. Балъков разгласи и анализатор в своя екип - Иван Славов. " Това е оригиналност, само че от него ще получаваме доста значими статистически данни ".

Хубчев водеше националния тим от 30 септември 2016 година За две години и седем месеца треньорът записа 20 срещи, в които България реализира осем победи, пет равенства и седем загуби. Головата разлика на националния тим в този интервал е 22:25.

Треньорът водеше отбора в квалификациите за международното състезание в Русия, първото присъединяване в Лигата на нациите и първите две квалификации за Евро 2020. Под негово управление България изигра и три другарски срещи.

Най-впечатляващите резултати на Хубчев с националния тим бяха победи над Холандия (2:0) и Швеция (3:2) в квалификациите за международното състезание. Обвиненията към треньора бяха за неналичието на атрактивен жанр и резултати с тимове, против които България е считан за любимец.

В последните пет мача България няма победа при Хубчев (една загуби и четири следващи равенства по 1:1). Последната победа пристигна на 13 октомври 2018 година над Кипър с 2:1 в София.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР