Красен Драганов (вляво) и Ханк Боунър © Надежда Чипева Още

...
Красен Драганов (вляво) и Ханк Боунър © Надежда Чипева Още
Коментари Харесай

Създадената в България Dynamo Software купи щатската Q-Biz Solutions

Красен Драганов (вляво) и Ханк Боунър

© Надежда Чипева Още по тематиката
Любимият софтуерен сътрудник на фондовете

Ханк Боунър и Красен Драганов от Dynamo Software пред " Капитал "
2 фев 2018
Ханк Боунър застава отпред на " Динамо програмен продукт "

Той заменя създателя Красен Драганов на върха на софтуерната компания, която през октомври стана благосъстоятелност на американския фонд Francisco Partners
24 яну 2018
Dynamo Software изнесе офиса си в Коста Рика

От есента българската софтуерна компания има нов мажоритарен акционер - щатският фонд Francisco Partners
18 дек 2017
" Динамо програмен продукт ": цена 50 млн. $, 10 млн. за чиновниците

Българската софтуерна компания има нов мажоритарен притежател - американския фонд Francisco Partners
20 окт 2017 Няколко месеца откакто притегли американския фонд за дялови вложения Francisco Partners за мажоритарен акционер, основаната в България софтуерна компания Dynamo Software закупи щатската Q-Biz Solutions. Цената и финансовите параметри на договорката не бяха оповестени. Основаната преди 11 години компания от Масачузетс се занимава със програмен продукт и услуги за различни вложения.

Партньори от години

Двете компании имат взаимни планове от години за общи клиенти. От една страна Dynamo Software е профилирана в облачно основани системи за ръководство на вложения и капиталови портфейли. От друга, Q-Biz Solutions създава финансовия и счетоводен програмен продукт PEViewTM. И двете платформи се употребяват за по-добър мениджмънт и автоматизация на процесите от фондове за дялови вложения, хедж фондове и други Освен предлаганите софтуерни услуги, Q-Biz има и екип от 10 специалисти в региона на счетоводството и финансите, които оказват помощ на клиентите на компанията (управляващи активи за към 200 млн. долара) във внедряването на услуги и аутсорсинг. След сливането двете компании ще интегрират системите си.

" Силните страни на Q-Biz са съвършеното допълнение към решенията на Dynamo и с неспокойствие чакаме да обединим сили. Основателите Джейн Томпсън и Нийлд Монтгомъри са приети специалисти в промишлеността, с дълбоки знания в създаването на програмен продукт за финансовите и счетоводни потребности на компании за дялови вложения ", съобщи изпълнителният шеф на Dynamo Ханк Боунър. Той пое ръководството на компанията в края на януари. В изявление за " Капитал " преди време Боунър съобщи, че планува Dynamo да се разраства както органично, по този начин и посредством придобиване на други компании.

Dynamo Software е основана в София през 1998 година като Netage Solutions, която се занимава с дизайн на интернет страници. Постепенно основателят й Дилян Павлов и състудентът му от Американския университет Красен Драганов вземат решение да преминат към разработка на CRM системи за ръководство на вложения и капиталови портфейли. Драганов е основан в Съединени американски щати, където дава отговор за продажбите и връзките с клиенти, до момента в който Павлов е в България, където е главното ядро от разработчици. Днес продуктът се употребява от над 400 клиенти, които ръководят активи за над 3 милиарда $.

През предходната есен в компанията като мажоритарен акционер влезе фондът Francisco Partners, който влага 70 млн. $ за надзорен пакет от акции. Членовете на мениджмънта, както и чиновниците резервираха дял в компанията. Десет милиона от сумата по договорката бяха раздадени на чиновниците. В България Dynamo оперира през българското сдружение " Динамо програмен продукт ", чиито доходи за 2016 година доближиха 5.9 млн. лева при облага от 1.64 млн. лева В офиса в София работят 75 души, като концепцията е занапред да се уголемява екипът тук и след време да се удвои. Общо чиновниците на Dynamo са 125.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР