Кралят на Тайланд Маха Ваджиралонгкорн днес лиши 34-годишната си конкубина

...
Кралят на Тайланд Маха Ваджиралонгкорн днес лиши 34-годишната си конкубина
Коментари Харесай

Кралят на Тайланд наказа за нелоялност втората си съпруга, като й отне всички титли

Кралят на Тайланд Маха Ваджиралонгкорн през днешния ден лиши 34-годишната си конкубина Синеенат Вонгваджирапакди от всички трофеи поради непочтеност и упоритост да измести кралицата, съобщи Франс прес.

На 28 юли по случай 67-ия рожден ден на краля Синеенат Вонгваджирапакди получи купата "кралски консорт " (съпруга на краля без купа на кралица), оповестиха осведомителните организации. Това беше първи случай от близо век тайландски монарх да си вземе втора жена.

Днес обаче тайландската национална телевизия заяви, че Синеенат Вонгваджирапакди е лишена от тази купа поради непочтеност към краля и дейности против позицията на кралица Сутхида в името на личните си упоритости. Действията й "показват, че тя не уважава краля и не схваща кралската традиция ", се споделя в изказване на кралския двор, в което се прецизира, че тя се е пробвала да се издигне до ранга на кралицата.

Синеенат Вонгваджирапакди е приключила Кралския университет за медицински сестри и се е обучавала за боен водач в Тайланд и чужбина. Служила е като бодигард на краля и беше създадена в чин военачалник. С кралския декрет тя е лишена и от всичките си военни звания и ордени.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР