Кралят на Маха Ваджиралонгкорн лиши 34-годишната си конкубина Синеенат Вонгваджирапакди

...
Кралят на Маха Ваджиралонгкорн лиши 34-годишната си конкубина Синеенат Вонгваджирапакди
Коментари Харесай

Кралят на Тайланд наказа за нелоялност втората си съпруга

Кралят на Маха Ваджиралонгкорн лиши 34-годишната си конкубина Синеенат Вонгваджирапакди от всички трофеи поради непочтеност и упоритост да измести кралицата, съобщи Франс прес.

На 28 юли по случай 67-ия рожден ден на краля Синеенат Вонгваджирапакди получи купата " кралски консорт " (съпруга на краля без купа на кралица), оповестиха осведомителните организации.

Това беше първи случай от близо век ски монарх да си вземе втора жена.

Снимка: EPA

Днес обаче ската национална телевизия заяви, че Синеенат Вонгваджирапакди е лишена от тази купа поради непочтеност към краля и дейности против позицията на кралица Сутхида в името на личните си упоритости.

Действията й " демонстрират, че тя не уважава краля и не схваща кралската традиция ", се споделя в изказване на кралския двор, представено и от Българска телеграфна агенция. В него се прецизира, че тя се е пробвала да се издигне до ранга на кралицата.

Снимка: EPA

Синеенат Вонгваджирапакди е приключила Кралския университет за медицински сестри и се е обучавала за боен водач в и чужбина.

Служила е като бодигард на краля и беше създадена в чин военачалник. С кралския декрет тя е лишена и от всичките си военни звания и ордени.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР