Кралят на футболна Европа Реал (Мадрид) и петкратният шампион на

...
Кралят на футболна Европа Реал (Мадрид) и петкратният шампион на
Коментари Харесай

"Реал" и "Байерн" излизат да довършат започнатото срещу "Ювентус" и "Севиля"

Кралят на футболна Европа " Реал " (Мадрид) и петкратният първенец на Стария континент " Байерн " (Мюнхен) се протегнаха необятно към полуфиналите на Шампионската лига след първите мачове против " Ювентус " и " Севиля ". Днес първенците на Испания и Германия излизат вкъщи, с цел да довършат това, което започнаха преди седмица.

В повторения на финала от предходната година " Реал " реализира съвършена победа с 3:0 при гостуването на " Ювентус ". " Байерн " сподели известни съмнения против " Севиля ", само че направи поврат и завоюва с 2:1 на стадион " Рамон Санчес Писхуан ".

Мадридчаните и баварците имат повече от удобна преднина преди реваншите, само че ще излязат на терена с обеца на ухото след огромните страсти във вторник, когато " Рома " сътвори една от най-големите сензации в историята на Шампионската лига, а " Манчестър сити " беше на един анулиран гол разстояние от стремително завръщане против " Ливърпул ".


© Reuters

" Ювентус " се нуждае от победа с 3:0, с цел да стигне до продължения, или от по-резултатна победа с най-малко три гола разлика, с цел да продължи напред. " Реал " към този момент записа едно сходно провали на " Сантяго Бернабеу " - с 0:3 от " Барселона " на 23 декември. През 2018 година обаче белите демонстрират радикално друга игра от тази, която демонстрираха в първата половина на сезона.

Миналогодишните финалисти в шампионата ще се срещнат за 21-и път на европейската сцена. Балансът на силите досега е много подравнен - 10 победи за " Реал " и девет за " Ювентус " при две равенства. " Старата госпожа " обаче няма триумф против белите от 2008 година, когато завоюва 2:0 на " Сантяго Бернабеу " в дуел от груповата фаза.

Toва е една от единствено двете победи на " Ювентус " като посетител на " Реал ". Другата е от първия им конфликт - 1:0 във втория мач от четвъртфиналите на Купата на европейските първенци през 1962 година

Италианският първенец в никакъв случай не е побеждавал един от огромните си противници в Европа с повече от два гола разлика. В клуба от Торино обаче имат вяра в огромния поврат, а подвигът на " Рома " против " Барселона " сподели, че всичко е опция.

" Излизаме на терена с желанието да обърнем това 0:3. Резултатът е доста тежък. Нуждаем се от един приключен мач против един приключен тим, с цел да реализираме положителен резултат ", сподели старши треньорът на " Ювентус " Масимилиано Алегри.

Това, от което неговият тим ще има потребност, е ранен гол. " Никой не очакваше, че в Торино ще допуснем гол още във втората минута. Защо в този момент ние да не създадем същото в Мадрид? Ще дадем всичко от себе си ", сподели още Алегри.

В същото време Зинедин Зидан предизвести своите играчи да не се отпускат поради големия задатък. " Резултатът от първия мач не трансформира нищо за нас. Предстои ни нов мач. В Торино постигнахме добър резултат, само че това беше единствено първото полувреме. Трябва да изиграем още един страховит дуел ", сподели французинът.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР