Кралят и кралицата на Бутан разкриха името на своя втори

...
Кралят и кралицата на Бутан разкриха името на своя втори
Коментари Харесай

Кралицата на Бутан разкри името на втория си син - slava.bg

Кралят и кралицата на Бутан разкриха името на своя втори наследник. С формалното им известие в Instagram написа, че наследникът им се споделя Джигме Угиен Вангчук.

Джетсун Пема и брачният партньор ѝ Джигме Хесар Намгиал Вангчук са кръстили детето на специфична гала в будисткия храм „ Tashichho Dzong “, намиращ се в град Тимфу. На нея се чете специфична молитва за здравето на новия член на кралското семейство.

В обществената мрежа фамилията сподели няколко фотоси от ритуала и двете си деца.

Лично министър-председателят на Бутан – Лотай Церинг и Комисията по монашеските въпроси на страната са предложили след името Гилсей, което в превод от дзонгкха значи „ принц “, да бъде сложено Угиен.

По традиция, името на новороденото не се оповестява близо три месеца след появяването му на бял свят. Ето за какво до момента всички назоваха втория наследник на краля и кралицата на Бутан единствено с названието принц. Освен това негови фотоси бяха показани много по-късно – по случай рождения ден на кралицата.

Джетсун Пема и Джигме Хесар Намгиал имат и по-голям наследник – Джигме Намгиал Вангчук, който е на четири години и половина.

Източник: tialoto
Снимка: БГНЕС
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР