Кралица Елизабет Втора е по-голямата от двете дъщери на Джордж

...
Кралица Елизабет Втора е по-голямата от двете дъщери на Джордж
Коментари Харесай

Най-могъщата жена в света на 94: честит рожден ден на кралица Елизабет Втора!

Кралица Елизабет Втора е по-голямата от двете дъщери на Джордж VI и Елизабет Боуз-Лайън.

През 1947 година се дами за далечния си братовчед Филип Маунтбатън. Двамата имат четири деца Чарлз (принц на Уелс), принцеса Ан, принц Андрю и принц Едуард. Кралица Елизабет е коронована на 2 юни 1953 година

Вижте тук законите, които Елизабет Втора може да погази >>>

Елизабет Втора е кралица и държавен глава на Обединеното кралство Англия и Северна Ирландия и на 15 страни от Британската общественост (включително Канада, Австралия и Нова Зеландия).

 кралица Елизабет Getty

Тя е глава на Британската общественост, висш шеф на Църквата на Англия, главнокомандващ английските въоръжени сили и лорд на Ман.

Обичана от едни и неодобрявана от други, английската кралица е най-дълго управлявалият монарх на Острова .

Това в действителност я трансформира в най-могъщата жена в света, а през днешния ден тя навършва цели 94 години! За близо 70-те години, през които е на трона, в Съединените щати се сменят 12 президенти, а във Ватикана - шестима папи.

Вижте тук кралица Елизабет до 11 президенти на Съединени американски щати през годините >>>

За това време Елизабет Втора прави над 260 визити допълнително от 100 страни.

 кралица елизабет Getty

Рожденият ден на кралицата се отбелязва два пъти: един път на същинската дата 21 април и „ публично “ на определена дата през май или юни.

Официалният рожден ден се насрочва да бъде отпразнуван в месеци, когато вероятността за хубаво време е по-висока, с цел да може армията да организира обичайния си церемониал.

Вижте по какъв начин наподобява Кралица Елизабет Втора от началото на ръководството си до през днешния ден ТУК <<<<

Кралица Елизабет Втора засвидетелства мощно развито възприятие за дълг и грижливост и управлява ловко и дейно кралските каузи.

 кралица елизабет Getty/Gulliver

Нейните знания по отношение на международната конюнктура са толкоз огромни, че Уинстън Чърчил декларира при отдръпването си : „ Аз безспорно ще поучавам моя правоприемник да си приготвя домашното усърдно преди визита при кралицата “.

Елизабет се качва на трона на 25-годишна възраст, след гибелта на татко си, крал Джордж . Майка ѝ – кралица Елизабет Боуз-Лайън, живее до 101 години и се появява на обществени места съвсем до гибелта си.

Макар да съумява да опази персоналния си живот от медиите, нейните деца и внуци се трансформират в най-обсъжданите фигури.

 Внуците на кралица Елизабет се забавляваха откровено по време на тържествата по случай рождения ден на прабаба им. Getty/Guliver

През 90-те избухва абсурдът с (непотвърдените) изневери на принцеса Даяна – брачна половинка на престолонаследника Чарлз, следва бракоразвод и серия скандални книги и изявленията, които разкриват нечувани до тогава детайлности от Двореца.

Днес вниманието е ориентирано към по този начин наречената „ превъзходна четворка “ или внуците на Елизабет Втора и техните съпруги : принц Уилям и Кейт Мидълтън (херцог и херцогиня на Кеймбридж), принц Хари и Меган Маркъл.

Редактор: Росица Костадинова
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР