Кралица Елизабет II официално откри новата сесия на британския парламент.Събитието

...
Кралица Елизабет II официално откри новата сесия на британския парламент.Събитието
Коментари Харесай

Кралица Елизабет II откри сесията на парламента

Кралица Елизабет II публично откри новата сесия на английския парламент.

Събитието нормално е изпълнено с доста церемониални моменти, само че този път се организира в мощно понижен състав и без кралски искра.

Вместо с карета Елизабет Втора избра да пристигна с автомобил. Не постави и короната си. Спря се на всекидневен тоалет.

С десетилетия беше придружавана от принц Филип. Сега с нея пристигнаха синът й Чарлз и брачната половинка му Камила. Това е и първата обществена демонстрация на Кралицата след гибелта на брачна половинка й.

Пред членовете на Народното събрание Елизабет Втора показа законодателната стратегия на премиера Борис Джонсън. Акцентите - опазване на здравето, стопанска система и сигурност.

" Ще се одобряват закони, които ще се борят против враждебна активност от страна на други страни. Моите министри ще преразгледат актуалната политика за сигурност и защита. Англия ще е хазаин на срещата на Г7 и ще бъде пионер в световните старания за възобновяване на стопанската система след пандемията ", сподели kралица Елизабет II.

Тази година в залата бяха позволени едвам 108 души, вместо нормалните 600. Всички депутати бяха призовани да носят маски, а преди този момент да си създадат PCR тест.

От съображения за сигурност даже изпълненото с тържественост връчване на речта от Лорд Шамбелана на Кралицата не се състоя. Вместо това той остави листата на масичка, от която Елизабет Втора да си ги вземе.

Традицията монархът да държи тирада пред Народното събрание датира от 16 век, а три века по-късно стартира да се организира в Уестминстър.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР