Кралица Елизабет II, която почина миналия петък на 96-годишна възраст,

...
Кралица Елизабет II, която почина миналия петък на 96-годишна възраст,
Коментари Харесай

Война за наследството от половин милиард долара на Елизабет II 



Кралица Елизабет II, която умря предишния петък на 96-годишна възраст, оставя завещание от половин милиард $ и огромна сбирка от персонални бижута. Състоянието на Нейно Величество ще наследи новият крал Чарлз III, когато бъде коронясан след година. Останалите наследници на британската кралица по никакъв начин не били удовлетворени от изискванията в наследството ѝ.

Въпросът с наследството в действителност има много условности. Голяма част от това, което се счита за нейна благосъстоятелност, принадлежи на така наречен Кралска компания, империя на стойност 28 милиарда $, която членовете на Британското кралско семейство като крал Джордж VI и принц Филип в миналото са наричали „ фамилния бизнес “. Кралицата е получавала приходи посредством Суверенния грант – това е държавен фонд, който финансира активността на кралското семейство. Той е основан посредством съглашение на крал Джордж III за закрепено годишно заплащане за него и бъдещите генерации на кралската фамилия. Сумата на тази безплатна помощ беше избрана от над 86 млн. паунда през 2021 и 2022 година Тези средства са разпределени за публични пътувания, поддръжка на парцели, оперативни разноски и разноски за Бъкингамския замък. Кралицата е натрупала над 500 милиона $ в персонални активи значително с помощта на нейните вложения, сбирка от творби на изкуството, бижута и недвижими парцели, които включват имението в Сандригам и замъка Балморал. И двата са наследени от татко ѝ и са нейни домове, макар че от време на време са отворени за гости. Бъкингамският замък обаче е благосъстоятелност на страната, не на кралското семейство.

Нейно Величество също е наследила близо 70 милиона $ от кралицата майка, когато тя умира през 2002 година, в това число вложения в картини, сбирка от пощенски марки, бижута, коне и други. Любопитното е, че Елизабет Втора до последно е печелила пари и от конни надбягвания. През годините тя е натрупала близо 9, 2 милиона $ от наградни фондове. Нейните спортни коне са извоювали 451 победи.

По-голямата част от персоналните ѝ активи ще бъде унаследена от Чарлз III. Британското общество се вълнува и от това кой ще грабне бижутата на Елизабет Втора, като се има поради, че тя притежаваше една от най-изящните частни сбирки бижута в света с невероятни уникати, чиято стойност е несметна. Само короните на починалата кралица са над 50. Отделно са всички останали аксесоари – брошки, обеци, огърлици, гривни, пръстени и други. Кралският коментатор Джош Ром акцентира, че по-голямата част от сбирката ѝ автоматизирано ще бъде предадена на Чарлз и Камила, а по-късно и на Кейт. Все още не е ясно тъкмо при кого ще отиде всяко едно украшение на Елизабет Втора, само че се допуска, че тя приживе ги е разпределила измежду най-близките членове на фамилията си.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР