Кралица Елизабет II е най-известният монарх на континента, но не

...
Кралица Елизабет II е най-известният монарх на континента, но не
Коментари Харесай

Десетте най-богати монарси в Европа

Кралица Елизабет II е най-известният монарх на континента, само че не и най-богатият. Състоянието на кралицата е в размер на над 500 млн. $ и наподобява непретенциозно, съпоставяне с благосъстоянието на някои от другите кралски фамилии в Европа.

Тази купа принадлежи на кралските фамилии, които разполагат със положение, оценено на милиарди, като това на принца на Монако Албер II.

Ето кои са 10-те най-богати монарси в Европа , като тук би трябвало да се има поради, че благосъстоянието на някои кралски фамилии е мъчно да бъде оценено и може да включва средства, обезпечени от страната в добавка към персоналното благосъстояние.

10. Крал Филип, Белгия

Състояние: 13 млн. $

За персоналното положение на крал Филип има малко данни, само че през 2013 година от кралското семейство оповестиха, че то възлиза на към 13 млн. $.

Гражданският лист на Белгия покрива всички директни разноски на крал Филип, които възлизат на към 13 801 830 $ през 2013 година, като някои спомагателни услуги също се финансират от държавното управление.-->

Белгийските кралски парцели са благосъстоятелност или на страната, или на Кралския концерн, финансово самостоятелна и самостоятелна социална институция. Имотите на тръста в никакъв случай не могат да бъдат продавани.

9. Крал Фелипе VI, Испания

Състояние: 20 млн. $

Кралят на Испания е понижил зпалатата си с 20%, до 267 447 $ през 2015 година

Испанската кралска фамилия разполага с осем дворци, пет кралски резиденции и 10 манастира. През 2015 година техният кралски метод на живот е коствал на Испания 8.9 млн. $.
 Крал Фелипе Шести gettyimages
8. Крал Харалд V, Норвегия

Състояние: 30 млн. $

Крал Харалд не заплаща налози върху своето благосъстояние и е похарчил част от него, с цел да си купи яхта.

Норвежката монархия коства на страната 72 млн. $ годишно. През 2017 година норвежкото държавно управление е заделило 32 214 394 $ за кралския двор и 14 888 900 млн. $ за персонални разноски на краля и кралицата.
 Крал Харалд V Норвегия gettyimages
7. Кралица Маргрете II, Дания

Състояние: 40 млн. $

Кралица Маргрете Втора се възкачи на датския трон през 1972 година

Датският Граждански лист подсигурява на кралското семейство 12.8 млн. $ годишно, които покриват дейностите на кралицата, на кралското семейство и персонални разноски.

6. Крал Карл XVI Густаф, Швеция

Състояние: 70 млн. $

Крал Карл XVI Густаф е получил 7.6 млн. $ за формалните си отговорности през 2015 година, а администрацията на кралския замък е получила близо 7.4 млн. $ от страната през същата година.

В положението на кралската фамилия е включена и собствеността над лятната резиденция Солиден, която е със статут, непосредствен до замък.

5. Кралица Беатрикс, Нидерландия

Състояние: сред 200 и 300 млн. $

Кралица Беатрикс абдикира от трона през 2013 година, само че това не й попречи да остане най-видната фигура в нидерландската монархия.

Настоящият крал на Нидерландия Вилем-Александър разполага с бюджет от 47 млн. $, който покрива публични визити и задгранични посещания. Той също по този начин разполага с персонално благосъстояние, съставляващо недвижими парцели, вложения и дял в Shell Oil.

4. Кралица Елизабет II, Англия

Състояние: 500 - 600 млн. $

Състоянието на английското кралско семейство се състои от парцели, предмети на изкуството и вложения. По-голяма част от него идва от парцелите на кралицата, които включват Бъкингамския замък и нейните бижута на короната.

Личното положение на кралица Елизабет се прави оценка на 530 млн. $, съгласно Forbes.

В интервала 2016-2017 година Суверенният грант е бил в размер на към 57 млн. $. Кралицата е получила и към 20 млн. $ от наем на парцели.
 кралица Елизабет Втора ThinkStock/Getty Images
3. Принц Албер II, Монако

Състояние: 1 милиарда $

Смята се, че принц Албер II има една четвърт от земята в кралството; домът на своята майка Грейс Кели в региона Филаделфия, който купува през 2016 година за 754 000 долара; сбирка типичен автомобили; акции в курорт в Монте Карло; и скъпа сбирка от пощенски марки.

Кралство Монако е похарчило 52 788 294 $ за кралското си семейство през 2015 година
 Принц Албер II gettyimages
2. Великият херцог на Люксембург Анри

Състояние: 4 милиарда $

Кралското семейство на Люксембург не получава заплата, само че получава към 324 851 $ всяка година от 1948 година, с цел да извършва функционалностите си.

В бюджета за 2017 година са включени и 12 181 914 $ за разноски за домнакинството на Великия херцог. Собствеността, ръководството, контролът и проходите от персоналното положение на Великия херцог принадлежат на притежателя на короната.

Богатството на семейството се прави оценка на 4 милиарда $.

1. Принц Ханс Адам II, Лихтенщайн

Състояние: 5 милиарда $

Принц Ханс-Адам II получава необлагаеми средства за покриване на разноски вместо заплата в размер на 270 709 $.

Сумата може да наподобява дребна, спрямо това, което получават другите монарси, само че положението на семейството се прави оценка на 5 милиарда $, значително поради притежаваната от тях банка LGT Group и вложенията, които се вършат през фондацията на принца, която управлява недвижими парцели, гори и винарни.

И още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР