Крал Чарлз Трети и кралицата консорт Камила посетиха днес Шотландия

...
Крал Чарлз Трети и кралицата консорт Камила посетиха днес Шотландия
Коментари Харесай

Крал Чарлз Трети с първа публична проява след смъртта на Елизабет Втора

Крал Чарлз Трети и кралицата консорт Камила посетиха през днешния ден Шотландия за първата си обществена демонстрация след края на траурния интервал по отношение на кончината на кралица Елизабет Втора, съобщи Асошиейтед прес.

Големи тълпи хора се събраха по улиците на Дънфеърмлин в региона Файф, северно от шотландската столица Единбург, с цел да видят новия монарх. Крал Чарлз Трети, който носеше шотландски килт при визитата си, отдели време и се ръкува с част от присъстващите, след срещата си с първата министърка на Шотландия Никола Стърджън и други представители на шотландските управляващи.
 Крал Чарлз Трети Българска телеграфна агенция
Кралската двойка посети Дънфеърмлин , с цел да му даде формален статут на град. Той е родното място на крал Чарлз Първи, който е последният английски монарх, роден в Шотландия и цари през 17-и век, преди да бъде екзекутиран.
 Крал Чарлз Трети Българска телеграфна агенция
По-късно през днешния ден крал Чарлз Трети и брачната половинка му ще дадат банкет за към триста посетители в Единбург в чест на британците с южноазиатски генезис. Монархът ще се срещне с жители, които произлизат от Индия, Пакистан и други страни в Южна Азия, с цел да означи приноса, който те имат за Англия.

Чарлз се възкачи на престола незабавно след гибелта на майка си в шотландския палат " Балморал " на 8 септември. В цяла Англия имаше десетдневен печал, който кралското семейство удължи с още една седмица след погребението на кралицата на 19 септември.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР