Крал Чарлз почете Тина Търнър с музикален трибют, подходящ за

...
Крал Чарлз почете Тина Търнър с музикален трибют, подходящ за
Коментари Харесай

Крал Чарлз отдаде почит на Тина Търнър с гврадейски музикален трибют в Бъкингамския дворец

Крал Чарлз уважи Тина Търнър с музикален трибют, подобаващ за кралицата на рокендрола.

След като в сряда бе оповестена гибелта на именитата певица, новокоронованият крал разреши на оркестъра на Уелската армия да извърши шлагера ѝ от 1989 година " The Best " по време на промяната на караула пред Бъкингамския замък в петък.

Към групата се причисли и Първи батальон на Уелската армия с барабани, на който Кралската армия предава отговорността за защитата на Бъкингамския замък и двореца " Сейнт Джеймс ".

74-годишният Чарлз се среща с Търнър за първи път през 1986 година, когато тя изнася концерт на The Prince`s Trust All-Star Rock Concert на стадион " Уембли " в Лондон.

В епизод от поредицата " Време за разходка " на Apple Fitness+ от декември 2021 година принц Уилям разкри, че майка му, принцеса Даяна, е пускала " The Best " за него и принц Хари, с цел да облекчи паниките им при връщането в учебно заведение.

" Една от песните, които помня и която ми е останала през цялото това време в съзнанието, и на която и до ден сегашен много се любувам скрито, е " The Best " на Тина Търнър, тъй като седейки на задната седалка, пеехме и се чувствахме като истиснко семейство. А майка ми караше и дружно с менпееше с цялостно гърло ", споделя Уилям по това време.

" Когато я чувам в този момент, тя ме връща към тези пътувания с кола и ми подухва доста мемоари за майка ми ", добави той.

Търнър умря на 83-годишна възраст след дълго боледуване в дома си покрай Цюрих в Швейцария, удостовери публицистът ѝ Бърнард Дохърти в изказване по-рано тази седмица.

" С музиката си и безграничната си пристрастеност към живота тя омагьоса милиони почитатели по света и въодушеви звездите на утрешния ден ", гласеше постът, споделен в Instagram на Търнър.

" Днес се сбогуваме с една скъпа другарка, която оставя на всички нас най-великата си работа: своята музика. Цялото ни сърдечно състрадание е към фамилията ѝ. Тина, ще ни липсваш доста ", приключва постът.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР