Краков. Велико Търново става част с културно-историческото си наследство от

...
Краков. Велико Търново става част с културно-историческото си наследство от
Коментари Харесай

Велико Търново става част от инициативата „Исторически град 3.0”

Краков. Велико Търново става част с културно-историческото си завещание от международната самодейност „ Исторически град 3.0 ”. Партнирайки си с градове като Единбург, Амстердам, Флоренция, Дубровник, Вроцлав и Лвов, Старата столица се причислява към листата с най-посещаваните градове в Европа с живо културно завещание. Това оповестиха от пресцентъра на Община Велико Търново . Началото на огромната самодейност бе сложено с подписването на писмо за съдействие на интернационална конференция, провела се в полския град Краков. От името на Община Велико Търново документът бе подсилен от отрасловия заместител – кмет Ганчо Карабаджаков. По време на форума представители от разнообразни градове обсъждаха още най-новите трендове в маркетинга на туристическите градове, свързани с връзките сред туристи и локални поданици. Фокус бе подложен и върху настъпващите промени в градовете с жива история при увеличение на проведените визити на туристи.
Проектът, в който Велико Търново има желание да се включи интензивно, планува още продан на положителни практики сред градовете, възстановяване на стандарта на жителите, създаване на взаимни акции, свързани градския брандинг и така наречен „ смарт “ градове.
Концепцията 3.0 за градовете с културно завещание е подбудена от актуалните трендове в маркетинга. Проектът е фокусиран и върху решение на проблеми и дискутиране на евентуални конфликтни зони. Следващият огромен конгрес по тематиките на съдействието ще се организира през 2020 година. До тогава градовете ще работят взаимно в партньорски изследвания в областта на туризма и прекосяването от културен към креативен туризъм.
В рамките на гостуването си заместник-кметът на Велико Търново Ганчо Карабаджаков се срещна с отрасловия си сътрудник Андржей Кулиг. Двамата разискаха бъдещото съдействие сред Велико Търново и Краков. Ганчо Карабаджаков насочи покана делегация от полския град да гостува за празника на Старата столица и за Международната борса „ Културен туризъм ”.
Велико Търново и Краков си партнират от 1970. Полският град поддържа Старата столица при подготовката му в акцията „ Европейска столица на културата ”.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР