Кражба на електроенергия с високотехнологични средства разкриха специализираните екипи на

...
Кражба на електроенергия с високотехнологични средства разкриха специализираните екипи на
Коментари Харесай

Разкриха високотехнологична кражба на ток от варненски хотел

Кражба на електрическа енергия с високотехнологични средства разкриха профилираните екипи на Електроразпределение Север, част от групата ЕНЕРГО-ПРО Варна, оповестиха от сдружението. Нарушението е осъществено от хотел във варненския квартал Виница. За задачата е употребена нелегално построена скица, при която употребяваните количества електрическа енергия от хотела не се мерят от електромера и надлежно не се заплащат.

След разбор на потреблението на ток в региона експертите на мрежовата компания открили, че част от разпределената сила се губи – тя е доставена, само че не е регистрирана, фактурирана и заплатена. След няколко инспекции разкрили мястото на „ приключване “ на силата и уведомили органите на реда.

През последните години установените случаи на непозволено ползване на електрическа сила в цялата страна сензитивно набъбнаха, допълват от ЕРП-то. Статистиката сочи забележителен растеж на софтуерните операции върху средствата за комерсиално премерване.

През интервала 2016 – 2018 година чиновниците на ЕРП Север са направили над 525 000 инспекции за нерегламентирано ползване на електрическа сила. Разкрити са повече от 9500 случая на операции с установено неопределено, ненапълно или неизмерено количество употребявана електрическа енергия. От началото на годината са осъществени близо 90 000 инспекции, при които са установени над 1200 нарушавания.

По информация на ЕНЕРГО-ПРО, през интервала 2015 – 2018 година в Североизточна България са наказани 646 души за кражба на ток. 13 от тях са с ефикасни присъди, 182 са с условни, а останалите са осъдени с пробация.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР