КПС Витоша спечели за 15-та поредна година отборната купа като

...
КПС Витоша спечели за 15-та поредна година отборната купа като
Коментари Харесай

Витоша продължава хегемонията в скоковете с 15-ата си титла

КПС Витоша завоюва за 15-та поредна година отборната купа като държавен отличник в скоковете във вода. На шампионата във Варна взеха присъединяване 52 състезатели от четири клуба.

Асът Димитър Исаев пропусна шампионата заради травма, получена на европейското състезание в Киев. Там той пресрещна пръста на ръката си, в резултат на което има спукана капсула и разтегнато сухожилие на палеца. Другата водеща фигура и състезателка на Георги Чобанов и СКПС Витоша Джорджия Балева също не взе участие поради проблем с кръста.

Въпреки това столичният клуб продължи хегемонията си със 17 трофеи, 19 сребърни, 14 бронзови и общ актив от 552 т. в комплексното класиране за всички възрасти. На второ място е варненският Албатрос (142), на трето НСА (100), а на четвърто врачанският Ботев (56).

В отборното състезание, което е единствено за мъже и дами и се явява Купа " България ", подреждането е същото, надлежно с 333, 140, 92, 64 точки.

След 37 години Ботев (Враца) взе участие за първи път на държавно състезание. За последно това се случи през 1982 година Клубът има своята шампионка в лицето на Ива Ереминова при 10-11-годишниите, извоювала два златни и едно сребърно отличие.

“Картотекирахме деца в Ботев. Сложихме трамплин на един закрит басейн. Целта ни е да развиваме скоковете във вода на локално равнище и да разширяваме географията. Иначе шампионата беше извънредно забавно, имаше доста аудитория “, разяснява Георги Чобанов пред BGswim.com.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР