КПП-тата в областните градове може да бъдат върнати, твърди Plovdiv24.bg.

...
КПП-тата в областните градове може да бъдат върнати, твърди Plovdiv24.bg.
Коментари Харесай

Версия: Обмислят връщане на КПП-тата в областните градове, датата е...

КПП-тата в регионалните градове може да бъдат върнати, твърди Plovdiv24.bg. Страната ни напълно съществено се приготвя за сходно неприятно развиване на пандемията, като съгласно един от разновидностите това може да се случи още на 18-ти септември, в случай че броят на инфектираните нарасне застрашително и има заплаха здравната ни система да не издържи.

Датата не е инцидентно определена, защото поради празничния вторник 22 септември доста работещи ще си пуснат почивен ден за понеделник и ще си създадат четиридневна миниваканция.

По информация на Plovdiv24.bg за новите КПП-та особено са поръчани нови преградни уреди. За разлика от предходния път обаче, когато сред 21 март и 6 май беше лимитирано придвижването, само че единствено с пътни конуси и живи полицейски сили, в този момент на входно-изходните артерии на огромните градове ще бъдат инсталирани бариери.

Изработването на преградите е поверено на задгранична компания и поръчката за всички 200 пропускателни пункта е завършена. Бариерите се съхраняват в хранилища и ще останат там до последния миг преди монтирането.

Паралелно с това е проведена и доставка на жилищни контейнери. Те пък ще се слагат до бариерите и ще се употребяват от служителите на реда там за битови потребности - място за преобличане, къси почивки, прилагане на тоалетна.

Информацията за връщането на невижданите ограничения към този момент се популяризира измежду обществеността. Plovdiv24.bg е потърсил формален коментар от институции, имащи отношение към запазване живота и здравето на хората в изискванията на пандемия. Официалните служби към този момент резервират ледено безмълвие.

Директорът на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи старши комисар Йордан Рогачев съобщи: "Към сегашния миг ние формален документ или устно предписание не сме получили. Ако има нещо, ще бъде публично, няма да е прикрито ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР