КПКОНПИ образува производства за установяване на конфликт на интереси по

...
КПКОНПИ образува производства за установяване на конфликт на интереси по
Коментари Харесай

Антикорупционната комисия образува производство за кмета на "Красно село"

КПКОНПИ образува производства за определяне на спор на ползи във връзка с Росина Станиславова, кмет на регион " Красно село " в столицата.

Производството за Росина Станиславова е формирано след сезиране по медийни изявления за асимилиране на европейски средства по план за патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания, финансиран по европейска стратегия.

Ще се ревизират изказванията, че кметът на столичния регион " Красно село " е разпределила и на себе си средства по бюджета на програмата, оповестиха от комисията.

365 700 лв. са плануваните средства за регион " Красно село " по европейската програмата за патронажна грижа. Предназначението им - да се обезпечи доставка на храна на заболели от ковид възрастни. Самата храна е финансирана от друга стратегия.

От целия бюджет 261 000 лв. са отишли за 30 души личен състав, който доставя храната. А над 100 000 лв. са за разноски - маски, гориво, както и към 40 000 лв., изплатени като хонорари сред петима от ръководещия плана екип, измежду тях и кметът.

Върховната административна прокуратура към този момент изиска от министъра на труда и обществената политика информация за метода на разходване на европейски средства, отпуснати за обезпечаване на патронажна грижа на територията на столицата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР