КПКОНПИ извършва проверка в Община Стара Загора по сигнал за

...
КПКОНПИ извършва проверка в Община Стара Загора по сигнал за
Коментари Харесай

КПКОНПИ проверява две обществени поръчки за автобуси в Стара Загора

КПКОНПИ прави инспекция в Община Стара Загора по сигнал за нарушавания на закона по две публични поръчки на общинското сдружение „ Тролейбусни и автобусни транспорти “ с финансиране по две европрограми, оповестиха от комисията.

Обществените поръчки са за доставка на 55 нови дизелови рейсове (висок енергиен клас), на обща стойност 35 639 108 лв., както и на 33 нови електрически рейсове, в едно с 18 нови зарядни станции и 2 трансформаторни станции, на обща стойност 49 103 999 лв..

Първата социална поръчка е завършила с избор на реализатор и доставка на дизелови рейсове, а по втората също е подписан контракт за доставка с осъществени начални заплащания. Възложител на поръчката е общинското сдружение, като в състава на комисията за избор са взели участие управителни длъжностни лица от общинската администрация.

Сигналът, по който КПКОНПИ работи, касае инспекция на данни за приемане на материални облаги от страна на длъжностни лица, в това число и лица, заемащи висши обществени длъжности, за избор на съответен реализатор, допълват от комисията.

Налице е подобие при постъпилите данни за осъществени непозволени дейности от страна на длъжностни лица, както при провежданата поръчка в гр. Варна на стойност 85 милиона лв., по този начин и при провежданите поръчки в гр. Стара Загора, на обща стойност над 84 милиона лв.. Проверките касаят доставка на транспортни средства за потребностите на градски превоз.

До сегашния миг в хода на инспекцията за публичната поръчка на Община Варна, са изискани документи и са снети пояснения от всички членове на комисията за избор на реализатор, от заместител – кмет и от кмета на общината Иван Портних.

Снети са и пояснения от шефовете на компании, които в хода на процедурата са били отстранени от присъединяване. Предстои преценка за изпращане на всички материали от инспекцията на прокуратурата, с оглед данни за корупционни закононарушения, прецизират от комисията.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР