КПКОНПИ изпрати днес на спецпрокуратурата заверени копия от декларациите на

...
КПКОНПИ изпрати днес на спецпрокуратурата заверени копия от декларациите на
Коментари Харесай

КПКОНПИ прати на спецпрокуратурата декларациите на Кирил Петков |

КПКОНПИ изпрати през днешния ден на спецпрокуратурата заверени копия от декларациите на Кирил Петков, в качеството му на длъжностен министър на стопанската система, за имущество и ползи.

Това оповестиха от комисията на Сотир Цацаров. 

Комисията не приема и не съхранява заявления за несъответственост. Те се подават пред органа по избора или назначението – в тази ситуация, пред президента на Република България, прецизират от КПКОНПИ. Искането от прокурор от профилираната прокуратура е постъпило в комисията на 23 ноември. 

Поводът за реакцията на Комисията " Цацаров " е изказване на представителя на спецпрокуратурата Христо Кръстев, че по сигнала за двойното поданство на някогашния длъжностен министър и сегашен водач на " Продължаваме промяната " Кирил Петков на 15 декември. Кръстев разяснява, че по случая се чакат документи от КПКОНПИ. 

Специализираната прокуратура стартира инспекцията на 24 август, а срокът за приключването й е продължен оптимално - до 15 декември. След това наблюдаващият прокурор има още месец, с цел да се произнесе дали има данни за закононарушение, за което да бъде формирано следствие, или инспекцията да бъде прекъсната.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР