КПКОНПИ е изпратила до Специализираната прокуратура изисканите копия от подадените

...
КПКОНПИ е изпратила до Специализираната прокуратура изисканите копия от подадените
Коментари Харесай

КПКОНПИ изпрати декларациите на Кирил Петков на прокуратурата

КПКОНПИ е изпратила до Специализираната прокуратура изисканите копия от подадените заявления за имущество и ползи от Кирил Петков, в качеството му на длъжностен министър на стопанската система.

Това оповестяват от пресцентъра на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество.

Искането е постъпило в КПКОНПИ на 23 ноември 2021 година

От КПКОНПИ обаче категорично показват, че комисията не приема и не съхранява заявления за несъответственост. Те се подават пред органа по избора или назначението – в тази ситуация, пред президента на Република България. Според закона, пред комисията се подават единствено заявления за имущество и ползи.

По-рано през днешния ден стана ясно, че профилираната прокуратура е удължила периода на инспекцията за поданството на някогашния длъжностен стопански министър Кирил Петков доникъде на декември.

Говорителят на спецпрокуратурата Христо Кръстев изясни, че удължаването е оптималното допустимо и се е наложило, с цел да се изчакат документи от Антикорупционната комисия, пред която - съгласно прокуратурата - като длъжностен министър, Петков е имал задължението да подаде декларация за несъответственост.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР