Козметичната грижа за кожата на 20-годишна възраст съществено се различава

...
Козметичната грижа за кожата на 20-годишна възраст съществено се различава
Коментари Харесай

Възрастта определя грижата за кожата

Козметичната грижа за кожата на 20-годишна възраст значително се разграничава от тази, която би следвало да поставяме, преминавайки през 30-те, 40-те и 50-те си години. За ролята на гените за външността ни към този момент се знае задоволително. Наясно ли сме обаче каква е ролята на епигенома в борбата ни за хубост и младост? що е то епигеном Епигеномът е съвкупността от белтъци, към която е обгърнато човешкото ДНК и която дава отговор за „ прочита “ на генетичната информация. Ако генетичната информация е непрекъсната, то епигенетичната се трансформира с времето и зависи от възрастта, положението на организма, храната, тренировките и грижите, които поставяме за себе си.

20-те През безгрижните 20 години най-важните моменти, за които би трябвало да се погрижим във връзка с кожата, са: задоволително сън, здравословна храна и уравновесен стрес. Това са трите „ кита “ на това десетилетие от нашия живот, само че тогава май даже на тях не обръщаме изключително внимание. Това е и пиковият интервал на колаген в кожата. Неговото количество (както и това на еластина) е задоволително, с цел да бъде тя свежа, плътна и стегната. Сега е времето за основаването на положителните привички за грижа. Защото те са залог за отлична кожа в бъдеще.

Лечение на акне / Ако се борите с възпаления, пробвайте точкова терапия със салицилова киселина или бензоил пероксид (отлично познато име на всички, страдащи от акне). Тези съставки оказват помощ на кожата да се оправи с бактериите, причиняващи казуса, балансират производството на себум и понижават мазния филм по повърхността ѝ. Избирайте подобаващ почистващ артикул. SPF хидратиране / В основата на всяка добра козметична рутина е слънцезащитата. Хидратиращ крем с SPF е на първа линия в битката с UV уврежданията. Той дава опция за минимизирането на нездравословното деяние на свободните радикали в дълбочина на кожата. Знаем, че UV лъчите са отговорни за 80% от забележимите признаци на стареене. Освен това нанасянето на слънцезащитен артикул с SPF 30+ е от главно значение за попречване на рак на кожата. Ретинол / Сигурно си мислите за какво им е на 20-годишните ретинол, откакто нямат бръчки? Новина: колагенът стартира да се разпада още в средата на 20-те ви години. След като прехвърлите заветната цифра, всяка последваща година в дермата се създава с 1% по-малко колаген. Включването на ниски дози ретинол в нощната грижа може да забави доста признаците на стареене. Ретиноидите освен подтикват производството на колаген, само че и оказват помощ за равнене на тена на кожата.

30-ТЕ Това е възрастта, в която дамите стартират да мислят за антиейдж грижа. Естественият развой на стареене на кожата стартира нормално към края на 20-те и началото на 30-те. Производството на колаген стартира да понижава, а кожата става по-тънка. Потните и мастните жлези също започ-ват да действат по-забавено, което предизвиква сухота. В допълнение към ежедневния SPF, помислете за още козметични добавки. Ексфолиране с AHA (алфахидрокси киселини) / Когато навършите 30, под повърхността на кожата стартират да се случват доста неща, които към момента остават невидими. В дълбоките си пластове дермата „ губи опора “ и става по-малко еластична. Клетъчното възобновяване в повърхностните пластове (епидермиса) се забавя, тенът става по-вял, а повърхността наподобява по-отпусната. За подобряването на тези забележими промени прибавете AHA (алфахидрокси киселини) два или три пъти седмично. Тя освобождава кожата от насъбраните мъртви кожни кафези, понижава порите, изравнява повърхността на кожата и ѝ прибавя тонус. Подходящо е да употребявате почистващ артикул или пилинг със салицилова или млечна киселина – ще помогне за изброените нагоре резултати. Освен това потиска възпаленията и предотвратява появяването на акне (което от дълго време не е типично единствено за тийнейджърите). Антиоксидантен серум / Антиоксидантите са основен детайл от ежедневната грижа за хубост след 30. Те работят като пожарогасители – потушават всевъзможни „ пожари “, породени от UV лъчите (едва ли сме съвършени в нанасянето на SPF). Серуми с витамин С, витамин Е и ферулова киселина оказват помощ за възобновяване на кожата денем.
Ретинол / Помислете за консултация с кожен лекар, който да ви предпише ретинол с централизация 0,25% за нощна грижа. Време е да прилагате грижа и за кожата на шията и деколтето – двете издайнически зони на възрастта.

40-ТЕ Около средата на това десетилетие множеството дами навлизат в перименопаузата (фазата преди началото на менопаузата, която може да продължи години). Това значи, че хормоналният декор на тялото се трансформира, което се отразява на положението на кожата. Колагеновите и еластиновите нишки стават по-плътни, втвърдяват се и губят разтегливост. Така се появяват дълбоките линии на стареене и бръчките. Антиоксидантите и SPF не престават да бъдат наложителни детайли в ежедневната козметична грижа. Но към тях би трябвало да се прибавят и още. Серум с пептиди / Пептидите са градивни детайли на кожата и изпращат известия до клетките ви, с цел да противодействат на стареенето. Ежедневното нанасяне на серум с пептиди оказва помощ за заличаването на мимическите бръчки. Околоочен крем / Невероятно е, само че има дами, които вкарват околоочния крем в ежедневния обред за грижа много по-късно от средата на 20-те си години. Ако не сте го създали, на 40 незабавно имате потребност от включването му в грижата заран и вечер. Суперделикатната кожа в околоочната зона на тази възраст към този момент издава отдалеко степента на стареенето. Съставки като ретинол и антиоксиданти обезпечават най-хубавите резултати. Още по-силен ретинол / 40-те са моментът, в който е време за ретинол с по-концентрирана формула – 0,5 или 1%. Но преди да решите да увеличите нощната си доза ретиноиди, наложително би трябвало да се консултирате с кожен лекар.

50-ТЕ С менопаузата производството на хормони понижава, а това води до фрапантен спад на производството на колаген. Идва времето на непрекъсната хидратация и надълбоко навлажняване на кожата, с цел да резервира тя своята разтегливост и искра. След 50-те е целесъобразно да се понижи концентрацията на ретинол и честата му приложимост, защото ретиноидите в допълнение изсушават кожата, а задачата е да се концентрирайте върху възобновяване на влагата ѝ. Хиалуронова киселина / Изберете формула с висока централизация на хиалуронова киселина (късо и дълговерижна), с цел да овлажни кожата в дълбочина. Хидратация + серамиди / Епидермисът губи липиди (естествени мастни субстанции на кожата), които поддържат кожната преграда хидратирана, а това прави бръчките по-дълбоки. С напредването на възрастта кожата става по-тънка (понякога даже прозрачна) и губи доста от мастния си пласт, който я поддържа плътна и еластична. Серамидите могат да оказват помощ за задържането на влагата и да ѝ придадат повече компактност.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР