Който обижда министър-председателя, обижда една нация, един народ и една

...
Който обижда министър-председателя, обижда една нация, един народ и една
Коментари Харесай

Искът на Борисов до Нинова: Неверните ѝ твърдения ми предизвикаха нравствени страдания

Който наскърбява министър-председателя, наскърбява една нация, един народ и една страна.

Това написа в исковата молба на Бойко Борисов против Корнелия Нинова по делото, което той води за засегнатост и клюка против водача на Българска социалистическа партия.

Искът е за 26 000 лв. със законна рента от 23.03. 2017 година

" Аз съм посветил моя житейски път и политическа кариера в работа за богатството на българсия народ ", стартира исковата си молба Борисов, който на цели пет страници в детайли разказва своя живот като експерт и политик.

Той споделя за работата си в Министерство на вътрешните работи, за получeните генералски звания. " Изключителните ми професионални старания, които поставих, повдигнаха престижа на българската полиция...

" Дейността ми като Главен секретар е известна в Съединени американски щати, Руската федерация, Кралство Испания, Кралство Англия, Белгия, Австрия, Франция, Германия, Холандия и в Централата на Европол в Румъния...

На 19.09.2005 година след спор с вътрешния министър Румен Петков, който на практика ми пречеше да осъществявам амбициозната стратегия за оптималната битка с незаконния свят, напуснах структурите на Министерство на вътрешните работи ", написа Борисов.

В текста на молбата участват и столичното метро,околовръстното на София, детски градини и други, които карат Борисов да съобщи: " Работата ми като кмет ме удовлетворяваше извънредно доста, защото бях потребен на град София с съответно изпълнени инфраструктурни планове ".

Борисов изяснява още, че е подал " оставка като министър-председател на 21 февруари 2013 година, тъй като " не желаех да вземам участие в ръководство, в което провокатори служители на реда биеха хора ".

" Моето политическо и професионално верую и като министър-председател беше да послужвам почтено, отговорно и професионално на българските жители ", акцентира Борисов.

И продължава: " В политическата си кариера съм срещал доста идеологически и политически съперници. Това е естествено, когато се ръководи демократична страна. Много мъчително обаче е, че някои от тях вместо с политически причини и идеологически правила си служат в политическите разногласия с обиди и клюки. Това за мен е трудно, тъй като аз и в съкровените си усеща и разбирания съм се посветил на българския народ...

Степента на мъка се усилва, в случай че тези обиди са изречени от политически съперници по време на предизборна акция...

Принципът, че обиждайки екс министър-председател, се наскърбява една нация, един народ и една страна, не се изповядва от ръководителя на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова ", декларира Борисов.

В молбата се изяснява, че: " На 23.03.2017 година в утринния блок на Нова телевизия " Здравей България " ответницата Корнелия Нинова в диалог с водещите на предаването Ани Цолова и Виктор Николаев в нападателен и безпардонен жанр изрече съществени позорящи ме изказвания, които надълбоко засягат достойнството и достолепието ми...

Изявлението на ответницата гласи следното: " Това нещо се случи в Хасково, където Елена Йончева е лидер. Извиках Елена на сцената и споделих - ето го лицето на смелостта и демокрацията, която се осмели да каже на Бойко Борисов " Ти си апаш ". И той я наказа. Пусна смс да бъде уволнен Иван Гарелов ".

" Твърденията на ответницата Нинова, които унизиха моята чест, е че тя ги популяризира в едно от най-гледаните телевизионни излъчвания единствено два дни преди парламентарните избори на 26.03.2017г...

Посоченото безочливо и позорящо изказване, публикувано от Нинова, на 23.03.2017 година е изключително рисково, тъй като тя желае да ме показа като нарушител, единствено два дни преди провеждането на изборите...

С посоченото оклеветянаве госпожа Нинова не се задоволява, защото в същото предаване по Нова телевизия тя продължава да ме опозорява... и да разсъждава: " Този човек си е хвърлил работата в Министерство на вътрешните работи, с цел да остане член на Българска комунистическа партия. Аз не съм била член на Българска комунистическа партия. Тези, които са били тогава там, упрекват тези, които не сме били "...

Клеветническото изказване " Крадецът вика дръжте крадеца " се отнася точно за мен, защото то е изречено след проявлението на видеозапис с мое изявление. Същевременно въпреки и смисълът на изявлението да не съдържа непосредствено обвиняване, че съм апаш, самото потребление на сходно съпоставяне, сочещо закононарушение, мощно уронва моята чест и достолепие ", изяснява Борисов.

Борисов твърди, че Нинова е траяла да го опозорява като е употребила " като коментар метафората " Крадецът вика дръжте крадеца ".

" Неверните изказвания, изречени от Нинова, ме засегнаха надълбоко, провокираха нравствени премеждия, тъй като накърняват достойнството и достолепието ми в изключителна степен, престижа, който съм градил дълги години, освен пред българската общност, само че и пред европейските ми сътрудници. Г-жа Нинова посегна на най-съкровените ми усеща на българин и християнин, засегна престижа и на българската страна ", написа Борисов.

" Почувствах се извънредно омерзен от държанието на своя политически конкурент, с който постоянно съм водил почтена и правилна политическа борба ", изяснява Борисов аргументите, поради които желае обезщетение.

" Ужасяващите обиди станаха притежание на доста жители, почувствах се извънредно обиден и омерзен от държанието на своя политически конкурент. Причинените ми морални вреди обуславят и претенцията за възнаграждение на обезщетение на съображение член 45 Закон за задълженията и договорите в размер на 26 000 лв. дружно със законната рента от деня на увреждането 23.03. 2017г. ", приключва исковата молба на премиера против водача на опозицията.

Очаквайте подробности
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР