Който е корумпиран, често получава пари от Русия, казва българският

...
Който е корумпиран, често получава пари от Русия, казва българският
Коментари Харесай

Кирил Петков пред SRF: Има 20 сиви кардинали, от които трябва да се освободим -

" Който е подкупен, постоянно получава пари от Русия ", споделя българският министър председател Кирил Петков в изявление за Швейцарското Радио. Според него в страната има 20 сиви кардинали, от които България би трябвало да се освободи.

Той е решен да промени страната си, считана за най-бедната и най-корумпирана в целия Европейски Съюз, а последователите му виждат в него последна вяра за България. Кирил Петков е министър-председател на една страна, в която доста хора се усещат свързани с Русия, и в която всеки миг държавното управление може да се разпадне. „ Всеки божи ден си мисля за това “, споделя Петков пред кореспондентката на Швейцарските радио и телевизия Сара Новотни.

" Двайсет корумпирани сиви кардинали "

„ 42-годишният Кирил Петков вероятно е първият български министър председател, на който може да се има вяра, когато споделя, че неговото държавно управление не демонстрира никаква приемливост към корупцията “, се споделя по-нататък в репортажа от София. А въпросът с корупцията не е чак толкоз комплициран, съгласно Петков: „ При население от 6,5 милиона души в България има двайсет сиви кардинали, които са корумпирани и от които би трябвало да се освободим “, споделя министър председателят.

Само че корупцията от дълго време е проникнала на всички места, а Петков трябваше да се коалира с някогашните комунисти и с партията на шоумена Слави Трифонов, с цел да сформира държавно управление. „ Работим мъчно дружно и бих си поискал да бяхме по-конструктивни “, споделя то този мотив Петков.

Старата армия – могъща и корумпирана

По-нататък в материала се напомня сюжетът със задържането на някогашния министър председател Бойко Борисов по съмнение за приемане на рушвет. Само ден по-късно обаче той беше освободен. „ В България основният прокурор не подкрепя работата на държавното управление, той е част от остарелия подкупен хайлайф “, споделя по този мотив Петков. Главният прокурор има голяма власт и на премиера ще му бъде доста мъчно да се освободи от него – не и без помощ от някогашните комунисти, които обаче са част от казуса с корупцията през днешния ден, се споделя още в кореспонденцията от София.

Същото е и в връзките с Русия, които са тесни. Или както споделя самият Петков: „ Който е подкупен в България, постоянно получава пари от Русия “. В репортажа се споделя, че Петков осъжда съветската експанзия: „ Ужасяващо е, че в Европа има толкоз нападателен режим, който принуждава хората в Украйна да водят война “.

" Не сме предали правилата си "

Най-голямата заплаха за политическата орис на Петков обаче произтича от това, че доста българи едвам свързват двата края: инфлацията доближи 14 %, всичко нараства – най-много храните. Правителството харчи милиарди за най-бедните, само че тези пари отварят пробойни на други места. Много хора към този момент упрекват държавното управление, че то не прави задоволително за тях. А има и такива, които настояват, че страната прави повече за бежанците.

Петков наподобява изтощен, само че твърди: „ Не сме предали правилата си “. Въпросът е какъв брой време му остава. Защото не е дребна заплахата той също да се провали, заради преплитането сред корупция, политика и съдилища.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР