, която почина на 79-годишна възраст, беше много важна за

...
, която почина на 79-годишна възраст, беше много важна за
Коментари Харесай

5 незабравими песни на Fleetwood Mac, написани от Кристин Макви

, която умря на 79-годишна възраст, беше доста значима за една от най-значимите групи в музикалната история  . " Бихме желали всички да пазят Кристин в сърцата си и да си спомнят живота на едно необикновено човешко създание и почитан музикант, който е обичан от всички ", споделиха  околните й.

Вокалистката, клавиристка и текстописец на Fleetwood Mac Кристин Макви умря в сряда, а музикантите от групата незабавно реагираха с пост в обществените мрежи:  „ Няма думи, които да опишат тъгата от гибелта на Кристин Макви.Тя беше в действителност неповторима, специфична и надарена. Тя беше най-хубавият музикант, който някой можеше да има в групата си и най-хубавият другар, който някой можеше да има. Ние сме толкоз щастливи, че сме живели с нейния живот “.

Кристин Перфект (това е нейното моминско име) става член на рок групата през 1970 година, три години след основаването й. По-късно се омъжва за басиста на Fleetwood Mac Джон Макви. Следват години на взаимна работа и доста прелестна музика.

Макви напуща Fleetwood Mac през 1998 година, след 28 години с групата, само че се връща за турне през 2014 година Tя е създател на няколко соло албума, както и общ албум с. С Кристин Макви са свързани едни от най-големите шлагери на Fleetwood Mac.

Почит на дългогодишната си доста близка другарка отдаде и Стиви Никс споделяйки в Instagram,  написан на ръка текст:  „ Дори не знаех, че е болна… до късно в събота вечерта. Исках да съм в Лондон; желаех да стигна до Лондон – само че ни беше казано да изчакаме. И по този начин, от събота една ария се върти в моя глава, още веднъж и още веднъж и още веднъж. Мислех си, че може би ще мога да й го изпея и по тази причина й го пея в този момент. "  

 
               

А ето и 5 от незабравимите песни на Fleetwood Mac, написани от Кристин Макви.

 „ Everywhere ” (1987)

„ Hold Me ”(1982)

„ You Make Loving Fun ” (1977)

„ Don’t Stop ” (1977)

„ Songbird ” (1977)

 

 

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР