Кой ще се извини за съсипаните безсънни и тревожни нощиОт

...
Кой ще се извини за съсипаните безсънни и тревожни нощиОт
Коментари Харесай

Външно ми съсипа почивката

Кой ще се извини за унищожените безсънни и тревожни нощи


От 2007 година всяко лято разпущам за седмица в Гърция. Това никого не интересува, с изключение на моя финансов бюджет. Затова, когато на 25 август тази година прекосих границата и получих SMS от Министерство на външните работи, който гласеше: „ Здравейте, при спешни обстановки в чужбина позвънете на Министерство на външните работи на +359 2 9482404 “, бях разчувствана и горда: ето, ТЕ знаят за мене, България ще ме отбрани, какво повече? Затова с неуважение прочетох и идващия SMS – от мобилния ми оператор, който ми пожелаваше нехайно пътешестване – и ги забравих.

Само че ТЕ не ме не помниха. Когато след два дни в един часа след среднощ телефонът ме разбуди поради получено известие, а то беше от Министерство на външните работи, кръвното ми скочи до небесата. И до момента в който с разтреперани пръсти го отварях, се питах какво ли се е случило: умъртвили са мой непосредствен? ограбили са дома ми? станало е земетресение? оповестена съм за търсене?…

Ох, не беше нищо такова! Отново беше известието от границата – ТЕ ще ме защитят при потребност.

През идващите два часа по този начин и не заспах, успокоявайки нервната си система с хапчета и на сутринта с помътнена глава, като човек пил „узо“ без мяра, потътрих крайници към плажа.

Сценарият се потрети – отново със същите SMS-и и от Министерство на външните работи, и от мобилния ми оператор.

Чашата на гнева ми обаче преля, когато отново в един след среднощ през последната ми нощ в чужбина двата дежурни SMS-а ме разбудиха: „ Добре пристигнали в Гърция! Пътувайте нехайно и… “ Този път въобще не заспах Размишлявах.

Защо е тази нападателна офанзива, явно не е щета в техниката. И тогава ми просветна: ами, да, евентуално Министерство на външните работи има контракт с мобилния оператор той да разпраща тяхното известие на българите, решили да пътуват на открито. Само че какъв брой са тези българи? Няма по какъв начин да се разбере, с изключение на по разпечатките – „колкото повече – толкоз повече“! И мобилният оператор всяка нощ унищожава съня на всички, които от своя страна имат контракт с него. Неслучайно някой шеговито го беше нарекъл в мрежата „ кръвопиец “.

Да забележим дали Министерство на външните работи ще се остави да му смучат кръвчицата, която се зарежда с нашите пари на данъкоплатци.

Чакам своя отговор, както и всички българи, с които пътувах и също като мен бяха възмутени.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР