Кой ще е първият официален източник, който ще съобщи новината,

Кой ще е първият официален източник, който ще съобщи новината, ...

Япония вече обмисля олимпиада през 2032 г.


Кой ще е първият официален източник, който ще съобщи новината, че олимпиада в Токио няма да има, поне не в обозримо бъдеще? Това сякаш е единствената неяснота покрай изглеждащите обречени заради пандемията от коронавирус XXXII летни игри.

Вероятно няма да е президентът на МОК Томас Бах, нито председателят на организационния комитет Йоширо Мори, нито пък премиерът на Япония Йошихиде Суга. Всички те заедно и поотделно засега настояват, че отложените с една година игри "Токио 2020" ще се проведат от 23 юли до 8 август 2021 г., напук на задълбочаващата се здравна криза по света.

Въпреки това сигналите за предстояща отмяна на олимпиадата са все по-чести и идват от все по-високо ниво. В първите дни от новата година членът на МОК Ричард Паунд намекна, че ако елитните спортисти по цял свят не бъдат приоритетно ваксинирани срещу COVID-19, е нереалистично да се мисли за провеждане на игрите. Миналата седмица пък държавната информационна агенция "Киодо" проведе анкета сред японците, която установи, че 80% от населението не желаят да има олимпиада в Токио това лято.

Източник: segabg.com