Кой ще е първият официален източник, който ще съобщи новината,

...
Кой ще е първият официален източник, който ще съобщи новината,
Коментари Харесай

Япония вече обмисля олимпиада през 2032 г.

Кой ще е първият формален източник, който ще заяви новината, че олимпиада в Токио няма да има, най-малко не в обозримо бъдеще? Това като че ли е единствената неизясненост около изглеждащите обречени поради пандемията от ковид XXXII летни игри.

Вероятно няма да е президентът на МОК Томас Бах, нито ръководителят на организационния комитет Йоширо Мори, нито пък министър председателят на Япония Йошихиде Суга. Всички те дружно и поотделно към този момент упорстват, че отсрочените с една година игри " Токио 2020 " ще се проведат от 23 юли до 8 август 2021 година, на инат на задълбочаващата се здравна рецесия по света.

Въпреки това сигналите за идна анулация на олимпиадата са все по-чести и идват от все по-високо равнище. В първите дни от новата година членът на МОК Ричард Паунд загатна, че в случай че елитните спортисти по целия свят не бъдат предпочитано имунизирани против COVID-19, е нереалистично да се мисли за осъществяване на игрите. Миналата седмица пък държавната осведомителна организация " Киодо " организира анкета измежду японците, която откри, че 80% от популацията не желаят да има олимпиада в Токио това лято.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР