Кой не си свърши работата по случая, заради който репортерът

...
Кой не си свърши работата по случая, заради който репортерът
Коментари Харесай

Абсурд: БАБХ и прокуратурата се топят взаимно за отговорността за побой над журналист

Кой не си свърши работата по случая, поради който репортерът на " Господари на ефира " Димитър Върбанов беше обичай, тъй като разкри два склада с храни с изминал период на валидност, които се популяризират свободно – регионалната дирекция на БАБХ във Велико Търново или прокуратурата? Съответната институция трансферира топката на другата.
Според шефа на БАБХ-Велико Търново доктор Станимир Спасов той не можел да наложи забрана, тъй като ставало въпрос за 9,5 тона храни с изминал период на валидност. Всички документи за унищожаването им са издадени, само че не сме ги унищожили, тъй като тече досъдебно следствие, сподели Спасов. И сподели тъжба, съгласно което хванатата в крачка компания твърди, че част от хванатите храни били образци. Имало две такива тъжби.
Говорителят на прокуратурата Румяна Арнаудова обаче разгласи пред Нова телевизия, че всички материални доказателства по случая от дълго време са конфискувани. Не прокуратурата дава позволение за заличаване на храни в границите на други административно-наказателни производства на БАБХ, добави тя.
Не разполагаме с такива пространства, където да преместим хванатите храни. Извършваме непрекъснато инспекции, смени версията Спасов, който добави, че проверявали „ съвсем всяка седмица”. Никъде не сме установили нарушение на целостта на опаковките, не сме открили нови храни с изминал период на валидност, посочи регионалният шеф на БАБХ. И се оплака, че в случай че БАБХ затворели напълно компанията, а има годни храни, незабавно ще се наложи организацията да поеме срещуположен иск.
Спасов даде обещание още веднъж, че хванатите 9,5 тона храни щели да бъдат унищожени. Той съобщи твърдо и, че двама инспектори на БАБХ създали инспекция на втория склад, открит от Върбанов. И изясни, че БАБХ проследила търговията от склада и там, където е открита продажба, е било унищожено всичко продадено с изминал период на валидност.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР