Кой е виновен за енергийното удушаване на Германия?Канцлерът Олаф Шолц

...
Кой е виновен за енергийното удушаване на Германия?Канцлерът Олаф Шолц
Коментари Харесай

Германците освиркват министрите си

Кой е отговорен за енергийното удушаване на Германия?

Канцлерът Олаф Шолц продължава да приказва по табиет за „ отговорността на Русия “ за газовите проблеми, които сполетяха Германия: „ Има няколко тръбопровода, които стигат до Германия, някакъв прочут потенциал постоянно ще бъде задоволителен, с цел да извърши Русия отговорностите си за доставка, без значение дали става дума за газопровода през Украйна, за Ямал - Европа или „ Северен поток… Технически в никакъв случай не би било проблем да извърши всичките си отговорности на снабдител, които Русия има “, споделя федералният канцлер.

И по този начин, на Русия й приказват за нейните „ отговорности като снабдител “. В същия дух Олаф Шолц приказва за ремонта на турбината на Сименс, който е нужен за цялостното действие на газопровода „ Северен поток “. Според Шолц изказванията на Москва, че газовите доставки са прекратени по механически аргументи, са „ неубедителни “.

Северен поток, главният маршрут за доставки на газ от Русия за Европа, работи с ограничавания от средата на юни, а от края на юли работи единствено с 20% от своите близо 170 милиона кубически метра пропускателен потенциал дневно. " Газпром " изяснява, че рестриктивните мерки са свързани с неправилна поддръжка и закъснение на връщането от ремонт на турбините на Siemens, които са били употребявани в газопомпените елементи на компресорната станция " Портовая " за подаване на газ към газопровода.

Сега линията се ръководи единствено от един мотор Siemens с мощ 52 MW. В естествен режим работят пет от тези мотори, също така един е в запас в режим на подготвеност. Освен това и в двата случая има така наречен парещ запас - две турбини с мощ от 27 MW всяка.

Междувременно проблемите с газа стават все по-заплашителни за популацията на Германия. Цените на бензина в Германия сложиха нов връх. Увеличението на междинните разноски за потребление на този тип гориво от семействата от август предходната година възлиза на 184%.

При настоящата цена на газа годишният разход за потреблението му от приблизително немско семейство (около 20 000 kWh) е над 3500 евро (около 213 000 рубли). При цената от август 2021 година те биха възлезли единствено на към €1300 (около 80 хиляди рубли).

При тези условия, когато германците са длъжни да заплащат 184 % повече за газ, в сравнение с преди година, когато жителите на немския Байройт освиркваха министъра на стопанската система Роберт Хабек, който се осмели да заеква пред тях, какъв брой значимо е това за Германия да стане „ самостоятелна от Русия “, на федералният канцлер му остава единствено да каже: Москва не желае да „ извърши отговорностите си “. В последна сметка, в случай че не обясните какво се случва с енергийните доставки на Германия, в случай че не кажете, че това е „ по виновност на руснаците “, може и да не се удържите на канцлерския стол...

Но тук, по едно и също време с бундесканцлера, Анналена Бърбок, министър на външните работи в неговото държавно управление, взе думата, като че ли преднамерено. Двамата с Шолц са от разнообразни политически партии, а самата Аналена от дълго време гледа към канцлерското кресло.

Може би по тази причина тя насади шефа си в небрано лозе: тя непосредствено си призна, че Русия няма безусловно нищо общо с това. Политиката на поредното понижаване на вноса на газ от Русия е разследване от признатия курс на държавното управление на Шолц.

Германският външен министър Аналена Бербок, говорейки в The New School, частен проучвателен университет в Ню Йорк, сподели, че нейната страна е понижила вноса на газ от Русия до 26% за няколко месеца.

„ Само за няколко месеца ние към този момент намалихме вноса на газ от Русия от 55% на 26% “, сподели Бърбок. Тя означи, че Германия " се отървава от зависимостта от съветския газ и нефт ", макар обстоятелството, че това е " доста мъчно и скъпо ".

Разбира се, че е мъчно. И несъмнено, скъпо. Само че като призна, че самите германци „ понижиха вноса на шелфовия газ от Русия от 55% на 26% “, Аналена в действителност зачерта всички причини на Шолц за „ ненадеждността на Русия като снабдител на газ “.

Енергийните проблеми на Германия през днешния ден наподобяват по този начин:

– газопроводите „ Северен поток 1 “ и „ Северен поток 2 “ бяха спрени вследствие на западни, в това число немски наказания,

- газопроводът Ямал-Европа беше спрян под натиска на същите западни наказания,

- газопроводът " Союз ", разпрострян се от Оренбургското поле до Европа през 70-те години на предишния век, беше спрян от украинските управляващи.

Извод: Енергийното удушаване на Германия е извънредно дело на немското държавно управление и неговите съдружници от НАТО (с присъединяване на Украйна).

В последна сметка Газпром не наложи наказания против себе си: те бяха наложени от груповия Запад против Русия. Руската страна неведнъж е подчертавала, че ограничението на доставките се дължи само на глобите, които сътвориха проблеми с поддръжката и ремонта на газокомпресорните елементи на Siemens.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР