Кой е най-младият отбор на световното първенство по футбол? А

...
Кой е най-младият отбор на световното първенство по футбол? А
Коментари Харесай

Кой е по-по-най: поглед към футболистите на световното първенство

Кой е най-младият тим на международното състезание по футбол? А най-скъпият? Най-умореният?

В шампионата в Русия ще вземат участие общо 736 играчи. Обявяването на окончателните описи даде опция за серия съпоставения по всевъзможни критерии.

Очаквано най-младият тим на шампионата в Русия е от Африка. Със междинна възраст 25.9 Нигерия оглавява подреждането, следвана от подмладените сформира на Франция и Англия. Средната възраст и на двата тима е 26 години.

Със междинна възраст от 29 години и 236 дни Панама има най-старата селекция на шампионата. Коста Рика, Мексико, Аржентина и Египет са другите тимове, чиято междинна възраст надвишава 29 години.

Египет има най-възрастния състезател - 45-годишния вратар Есам ел Хадари. Сред полевите играчи най-възрастен е 39-годишният защитник на Мексико Рафаел Маркес. Бившият състезател на " Барселона " може да запише присъединяване на пето международно, с което ще изравни върха на сънародника си Антонио Карвахал и немската легенда Лотар Матеус.

От другата страна на монетата е 19-годишният австралиец Даниел Арзани. Роденият в Иран полузащитник е единственият футболист на международното в Русия, който е роден след 1999 година

Mеждународният център за спортни проучвания (CIES Football Observatory) пресметна кой тим има " най-уморените " футболисти. Оказва се, че 23-мата играчи на Испания имат най-вече игрово време през предишния сезон на клубно равнище, като те са записали общо 85 554 минути за интервала от 1 юли 2017 до 31 май 2018 година

Това значи, че всеки един от испанските футболисти е изиграл приблизително по малко над 41 цялостни мача за сезона. Франция и Бразилия са другите два тима, чиито футболисти минават границата от над 80 хиляди минути игрово време.

Най-много минути на терена през сезона е изкарал вратарят на " Спортинг " (Лисабон) Руи Патрисио. Португалецът е взел участие в 61 мача, като има записани 5580 минути. Сред полевите футболисти отличник по този индикатор е бранителят на австрийския " Ред бул " (Залцбург) Дуйе Чалета-Цар. Хърватинът е бил на терена 5117 минути, като зад него се подреждат Саул Нигес (5009) и звездата на Аржентина Лионел Меси (5008).

С най-вече клубни футболисти на международното е първенецът на Англия " Манчестър сити ". " Гражданите " имат 16 представители в Русия, като европейският първенец " Реал " (Мадрид) е с един по-малко. 14 са играчите на " Барселона ", до момента в който ПСЖ, " Тотнъм " и " Челси " имат по 12 футболисти на шампионата.

С голяма разлика пред Испания са британските футболни лиги, в които играят най-вече от определените футболисти за международното. Техният брой е 124, като само Коста Рика, Иран, Панама, Русия, Саудитска Арабия и Уругвай няма представители от британски клуб. В Испания и Германия играят надлежно 81 и 67 от играчите, като италианският футбол е четвърти с 48 участници, макар че националният тим на страната не съумя да се класира за форума.

Англия е единственият тим, в който всички 23-ма футболисти играят във вътрешното състезание. В противоположната прекаленост са Сенегал и Швеция, които нямат нито един футболист от локалните си шампионати. България не съумя да се класира на следващ огромен конгрес, само че Първа лига ще има двама представители в Русия. Това са Яцек Горалски от " Лудогорец " и Холмар Ейолфсон от " Левски ".

Школата на " Спортинг " (Лисабон) е тази, основала най-вече играчи измежду участниците на международното - 11.

Със междинен растеж от 186.69 см сърбите са " най-високият " тим в шампионата. На другия полюс са играчите на Перу със приблизително 177.6 см. Саудитска Арабия, Аржентина, Япония, Португалия, Мексико и Испания са другите тимове със междинна височина под 180 см.

В " тежката категория " преднина има съставът на Дания. Играчите на " аления динамит " тежат приблизително по 82.6 кг, следвани от исландците (80.7) и сърбите (80.5). Най-тежкият състезател е бранителят на Панама Роман Торес с тегло 99 кг, което е с един повече от звездата на Англия Хари Кейн съгласно формалните данни на ФИФА.

Японците са " най-лекият " тим в шампионата със приблизително тегло 71.52 кг, като играчът на " Ейбар " Такаши Инуи тежи 59 кг.

Винаги интерес притегля и цената на тимовете. Според разбор на CIES французите имат най-скъпия състав - 1.410 милиарда евро. На последно място е Панама с едвам 15 млн. евро.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Световното по футбол (180)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР