Кой беше това – Франк Рибери или Билал Юсуф Мохамед?

...
Кой беше това – Франк Рибери или Билал Юсуф Мохамед?
Коментари Харесай

Двете лица на Франк Рибери

Кой беше това – Франк Рибери или Билал Юсуф Мохамед? Той носеше черен костюм и вратовръзка в звук върху бяла риза. Заедно с него, също нервозен, стоеше човек със същия растеж, но надалеч по-известен: Лионел Меси. Очите на милиони телевизионни фенове се бяха съсредоточили върху тях, тъй като единствено единият можеше и щеше да стане най-хубавият футболист в Европа за сезон 2012/13.

И тогавашният президент на УЕФА Мишел Платини, през днешния ден отлъчен, разгласи името на спечелилия: „ Франк Рибери “. От този ден насетне френският футболист можеше да споделя на всеослушание, като малко на брой други, че е надделял аржентинската суперзвезда и Кристиано Роналдо в конкуренция за премия за най-хубавия.



Рибери тогава играеше в Байерн (Мюнхен), където беше дошъл през 2007 година и остана там 12 години, преди на 36 да се реалокира това лято към Фиорентина за последния стадий от своята чудесна кариера. Кариера, която стартира във френската трета дивизия в Булон и приключва с 9 шампионски трофеи в Бундеслигата, с които изпревари най-големите митове на баварския гранд.

Франк още едвам стартира историята на своя живот – едвам на 2 годинки е, когато автомобилът на фамилията му се сблъсква с камион и дребното му телце изхвърча през предното стъкло. Този травматичен спомен остава запечатан вечно върху лицето му с два огромни белега, останали след над 100 шева. Наричат го Белязания и след това по този начин и не се освобождава от този прякор: „ От дребен ми се смееха и бягах по ъглите да си поплача. Това обаче ми оказа помощ в живота. “ Преди да дебютира във футбола, работи и като зидар в помощ на своя татко. Смята и това за „ огромен житейски урок “.





В сполучливата си кариера колекционира освен оценки и титли, а и безбройни травми. Веднъж даже споделя, че избягването им би считал за най-голямата си победа във футбола. Онова, от което Рибери обаче не може да избяга, са позорните обстановки.

При прехвърлянето му в Марсилия през 2005 година от Галатасарай, където изиграва едвам 17 мача, полицията би трябвало да се намесва поради обвинявания в машинация, а турският клуб даже праща тъжба за договорката към ФИФА.

През 2012 година пък немската преса раздухва един негов юмручен спор с със съотборника му в Байерн Ариен Робен. Двамата стартират кавгата си на терена в края на първото полувреме на мач с Реал Мадрид и я не престават в съблекалнята. Трябва да бъдат отделени един от различен, макар че французинът съумява да фрасне един път нидерландеца в лицето. Времето заглажда разликите сред тях и те подвигат дружно купата в Бундеслигата през 2019 година в завършека на епохата си при баварците.



Рибери приема исляма през 2005 година с името Билал Юсуф Мохамед, с цел да може да се ожени за Уахиба Белхлами – французойка от алжирски генезис, която е неговата обич още от детството в скромното предградие Булон-Сюр-Мер. Двамата имат четири деца, едното от които с име Саиф ал-Ислам, в превод „ Мечът на исляма “.

Няколко години по-късно се схваща, че Рибери е поддържал полови връзки с малолетна продажница. Както и Неймар с бразилката Нажила Триндад, французинът дава пари на собствен другар да заплати хотелската стая, самолетните билети и други разноски. Така цели да прикрие всяка диря, на която може да се натъкне брачната половинка му Уахиба.





Рибери се среща със 17-годишната Захиа Дехар в Париж и я кани да отиде в Мюнхен. „ Бях неговият подарък за рождения ден “, споделя момичето след експлоадирането на абсурда. „ Ако знаех, че е малолетна, в никакъв случай нямаше да имам връзки с нея “, декларира той пред полицията при обвиняването в развращаване на малолетни лица.

Разследван е в течение на четири години от правораздавателните органи, до момента в който през 2019-а въпросът е преустановен заради липса на доказателства. Оказва се невероятно да се откри, че футболистът е знаел за възрастта на Захиа – същата причина, заради която се размина и на Карим Бензема (нападателят на Реал Мадрид има връзки със Захиа една година преди съотборника си във френския народен отбор).



Когато Байерн бе коронован като първенец на Германия през 2013 година, Жером Боатенг заля Рибери с няколко литра бира съгласно обичая на празнуването. Французинът пощурява, тъй като като мохамеданин не може да е в контакт с алкохол (любимата му напитка е Кока-Кола). Възмущението му е толкоз огромно, че в никакъв случай повече не обелва и дума на бранителя.

Всичко това може да ни наведе на една мисъл: че афектираният на Боатенг нравоучител е Билал Юсуф Мохамед, а спалият с малолетната продажница е Франк Рибери. Човекът с двете имена и лица.
Омеро Фернандес, „ Мундо Депортиво “
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР