Ковид кризата удари българската икономика асиметрично. Някои сектори бяха по-силно

...
Ковид кризата удари българската икономика асиметрично. Някои сектори бяха по-силно
Коментари Харесай

Данчев: Предлагаме мащабни и конкретни мерки с внимание към засегнатите сектори

" Ковид рецесията удари българската стопанска система асиметрично. Някои браншове бяха по-силно ударени от други, по-малко засегнатите възвърнаха към този момент значително равнищата на приходите си от 2020-та и 2019 година Доходите в браншове като туризъм, превоз, ресторантьорство и преработваща индустрия осезаемо са намалели.

По мое мнение точно в тези браншове би трябвало да продължат ограниченията за подкрепяне. Кредитите, които се оферират на компании не са най-справедливата антикризисна мярка. Липсата на грантова поддръжка към по-малките компании не дава изясненост по какъв начин ще могат да вземат въпросните заеми, като няма по какъв начин да ги обезпечат ", съобщи Димитър Данчев, лидер на листата на " Българска социалистическа партия за България " в Добрич в ефира на " Предизборно студио " по БСТВ.

Данчев обясни какви са проектите на Българска социалистическа партия за поддръжка на дребния и междинен бизнес, който претърпя тежки последствия: " Ние от Българска социалистическа партия предлагаме огромни и съответни ограничения, обърнати с внимание към засегнатите браншове, само че и към дребните и междинни предприятия като цяло. Ще продължим да предлагаме онази краткосрочна икономическа мярка, с която да не се начисляват лихви по дължимите налози от бизнеса, тъй като това ще даде късмет, изключително на браншове като ресторантьорство и хотелиерство да проработят равнища, като тези преди Ковид пандемията.

Подпомагането на износа на дребните и междинни предприятия посредством увеличението на застрахователния потенциал на българската организация за експортно обезпечаване е извънредно нужен. Не стана ясно дали ще има такова нарастване, макар че чухме, че служебното държавно управление планува да ревизира активността ѝ. Това може да се случи единствено при съществуване на едно работещо държавно управление, което да актуализира държавния бюджет. До началото на този месец са изплатени едвам 17% от средствата, които имат да получават дребните и междинни предприятия, предопределени да бъдат помощ за първата вълна на Ковид.

Кандидатът за народен представител разяснява откриването на предизборната акция на Българска социалистическа партия в Добрич: " Листата на Българска социалистическа партия в Добрич се състои от 12 индивида с разнообразни специалности и експертен опит в разнообразни сфери. Има съществено посланичество на обособените общини. Имаме една от най-балансираните откъм професионализъм и политически опит листи в страната. Пандемията към този момент не ни лимитира и може да вършим срещи с жителите на региона и представителите на обособените професионални гилдии в страната “.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР