Ковид-19 отне живота на двама уважавани адвокати от Дупница –

...
Ковид-19 отне живота на двама уважавани адвокати от Дупница –
Коментари Харесай

Голяма трагедия! К-19 отне живота на двама уважавани адвокати от Дупница

Ковид-19 лиши живота на двама уважавани юристи от Дупница – Вера Соколова и Стоян Стоянов, оповестява Struma.bg. Адвокат Стоян Стоянов е брачен партньор на завеждащата детското поделение в общинската болница в Дупница доктор Стоянова.

Като цяло Ковид статистиката в Дупница остава тревожна. Вчера в триажния кабинет от 8,00 до 15,00 ч. са тествани 70 души, от тях 50 са позитивни за Ковид-19. На тях е изработен и PCR тест, резултатите ще бъдат подготвени най-късно до 48 часа.

В кабинета от няколко дни работят медицински сестри, защото доцент Димитър Недин, който даваше наряди там, е с Ковид и е настанен в инфекциозно поделение за лекуване. Единственият доктор, който към момента работи в кабинет, е доктор Борисова, кардиолог в частната болница, само че тя не може да поеме всички наряди.

В момента в двете отделения за лекуване на Ковид-19 в Дупница са настанени 58 души.

В Спешен център – Дупница ситуацията с лекарите и междинния медицински личен състав е обезпокоително, не може да се направи непрекъснат график за месец декември. Лекари и медицински сестри, преболедували Ковид-19, се връщат на работа, само че в това време други излизат под карантина. От една седмица вместо да има по двама лекари и двама медицински експерти на промяна, работят единствено по един.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР